111 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
16.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Συνεντεύξεις

Άννα Τσιάλτα

Κώστας Τζιαγκούλας: «Έχει ταυτότητα το τραγούδι, πρόκειται για την ταύτιση συναισθημάτων, λόγου, ήχου κι αισθητικής»


Συνέντευξη στην Άννα ΤσιάλταΟ Κώστας Τζιαγκούλας ξεκίνησε στα εννιά του χρόνια παρακολουθώντας μαθήματα κλασικής κιθάρας και συνέχισε λαμβάνοντας μέρος σε δημοτικές φιλαρμονικές ορχήστρες μαθαίνοντας και παίζοντας κλαρίνο.

Τελειώνοντας το Λύκειο γράφτηκε στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά. Παράλληλα εμφανίστηκε στις σημαντικότερες μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης, εργάστηκε σε ωδεία ως δάσκαλος μουσικής και συμμετείχε σε δισκογραφικές δουλειές ως μουσικός. Έχει συνεργαστεί με εξαιρετικούς Έλληνες τραγουδοποιούς, όπως ο Γιώργος Ζήκας, ο Γιώργος Σταυριανός, ο Λίνος Κόκοτος, καθώς και αξιόλογους ερμηνευτές.

Από το 2003 μέχρι και σήμερα συνεργάζεται στενά με το συνθέτη Γιάννη Σπανό, ο οποίος του εμπιστεύθηκε δύο τραγούδια προς επανεκτέλεση για την πρώτη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο “Άσε τη σκέψη εδώ” που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2008.

Σε μια εκπληκτική συνέντευξη θα μάθετε πιο πολλά για ένα νέο καλιτέχνη που απλά αγαπάει την μουσική... Απολαύστε μια αληθινή εξομολόγηση στην Άννα Τσιάλτα και το e-orfeas.gr.

Πως μπήκε η μουσική στη ζωή σου; Όνειρο για εσένα ή απλά τρόπος ζωής;
 

Από την αρχή της ζωής μου υπήρχαν ερεθίσματα. Προέρχομαι από φιλόμουση οικογένεια. Μια μέρα καθώς παίζαμε με το μικρότερο αδερφό μου σε ηλικία οχτώ ετών εγώ και έξι ο αδερφός μου, μας ρώτησαν οι γονείς μας βλέποντας μια συναυλία στην τηλεόραση τι μουσικό όργανο θα θέλαμε να μάθουμε. Εγώ απάντησα πιάνο γιατί μου άρεσαν τα πλήκτρα ως εικόνα. Λίγο καιρό αργότερα μπήκε μια κιθάρα στο σπίτι μας για αρχή λόγω οικονομικών δυσκολιών. Ενθουσιάστηκα!!! Την είχα ώρες κάθε μέρα στην αγκαλιά μου ακούγοντας τις χορδές της να πάλλονεται. Δεν έχω ξεχάσει την αίσθηση αλλά και το άρωμα του ξύλου της. Κατόπιν το όνειρο προέκυψε κι εξελίσσεται σε τρόπο ζωής.

 
 Καινούργια τραγούδια; Πες μας τι ετοιμάζεις αυτό τον καιρό;

 
Ετοιμάζω διάφορα πράγματα τα οποία περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να κυκλοφορήσουν. Έχω έτοιμη μια ενότητα τραγουδιών σε μουσική δική μου με εξαίρεση ένός του συνθέτη Άρη Βλάχου. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι του Μιχάλη Αβατάγγελου, Θωμά Γαλάνη Μάνου Ελευθερίου και εμού του ιδίου. Συμμετέχει ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης στο τραγούδι "Φόλα" που λέμε μαζί και υπάρχει ήδη για όσους ενδιαφέρονται να το ακούσουν στο Youtube.

 
 

  
  

 
 Με αφορμή την εμφάνισή σου στο «Ρυθμό», πες μας για τις εμφανίσεις που ετοιμάζεις για το καλοκαίρι και που μπορεί να σε δεί ο κόσμος που σε αγαπάει;

Έχω προγραμματισμένες παραστάσεις για την αρχή του Ιουνίου. Παρασκευή 6/6 παίζω στη Φλώρινα, 7/6 στη Θεσσαλονίκη και στις 11/6 στο Λαγονήσι. Κατόπιν θα βρίσκομαι στη Σαντορίνη όπου θα εμφανίζομαι σε διάφορους χώρους μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.
   

 
 Το τραγούδι για εσένα έχει ταυτότητα; Τι θα έβαζες εσύ δίπλα στο όνομα σου;


Φυσικά κι έχει ταυτότητα το τραγούδι. Πρόκειται για την ταύτιση συναισθημάτων, λόγου, ήχου κι αισθητικής. Δίπλα στ’ όνομά μου θα έβαζα ότι φλερτάρω πολύ μ’ αυτή την ταύτιση εσωτερικά.
 
 
 
Το είδος που σε αντιπροσωπεύει ποιο είναι και τι κάνεις εσύ για να το κάνεις καλύτερο;
Με αντιπροσωπεύει το ελληνικό τραγούδι. Το καλό ελληνικό τραγούδι. Προσπαθώ να εξελίσσομαι μέσα απʼ τον πλούτο του κάθε είδους.Το αν θα συμβάλλω για να γίνει καλύτερο δεν θα το μάθω ποτέ.

 
 
 
Ποστεύεις πως στην Ελλάδα έχουν μέλλον οι νέοι τραγουδιστές; Πως βλέπεις εσύ το δικό σου μέλλον;

 
Πιστεύω πως αν αναζητήσουμε ιστορικά στοιχεία θα δούμε πως στην Ελλάδα ποτέ τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για τους τραγουδιστές, εξαιρώντας βέβαια την πλάνη της ευημερίας της δεκαετίας του ’80, την οποία πλάνη πληρώνουμε εμείς και θα πληρώνουν και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Εκτός και αν αλλάξουμε πορεία και λειτουργήσουμε ως κοινωνία πραγματική (συνδετική δηλαδή)… Αλλά αυτή είναι μια μεγάλη συζήτση. Από την άλλη σκέφτομαι πως το μεγάλο, τελικά, πρόβλημα των τραγουδιστών είναι το ίδιο το τραγούδι.Δε γράφονται καλά τραγούδια; Μήπως γράφονται και δεν επικοινωνούνε; Για ποιο λόγο;

Κατά τη γνώμη μου, επειδή χάσαμε μια βασική αξία της ζωής που είναι η απλότητα. Συρρικνωθήκαμε πνευματικά, αλλοιώθηκαν τα ιδανικά, οι αξίες και μόνο για χρήμα ο λόγος. Το τραγούδι δε χωράει σε τόση ματαιοδοξία. Το μέλλον μου δεν το βλέπω καθαρά. Δε θα μπορούσα ούτως ή άλλως. Είμαι τέτοιος άνθρωπος. Αν ήθελα να το βλέπω καθαρά θα έπαιρνα άλλη πορεία. Να γίνομαι αλύτερος θέλω και να γνωρίζω καλούς συνεργάτες. Πάντα μαθαίνω από τους καλούς γενικότερα.

 
 
Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σου; Η Οικογένεια; Μίλησε μας λίγο για την δική σου.

Η ζωή η ίδια είναι έρωτας. Εμείς είμαστε ανέραστοι γιατί παρεκκλίνουμε από το νόημά της. Η οικογένεια αποτελεί βασικό πυρήνα ανάπτυξης και αντίστασης του ανθρώπου απέναντι στη ματαιότητα. Είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί σήμερα, αλλά και αυτό πιστεύω οφείλεται στο ότι χάσαμε ή αλλάξαμε προσανατολισμό ως άνθρωποι. Είμαι υπέρ της οικογένειας. Δε θα ʽθελα να μιλήσω για τη δική μου δημοσίως. Ευχαριστώ.

 
Θα πήγαινες σε ένα τάλεντ σόου για να σε μάθει ο κόσμος; Πιστεύεις σ’ αυτό το είδος διαφήμισης των νέων παιδιών;

 
Δε θα πήγαινα γιατί δεν ταιριάζει με την αισθητική μου και τα πιστεύω μου. Οι παραγωγές δε σέβονται το ταλέντο των παιδιών παρά μόνο να τα χρησιμοποιούν για να κάνουν νούμερα ακροαματικότητας… Ωστόσο οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Υπάρχου κάποια παιδιά, που ίσως κατάφεραν αυτό που ήθελαν και μπράβο τους. Γενικά πιστεύω ότι είναι λάθος ο προσανατολισμός μέσω των «παιχνιδιών» αυτών και πρόκειται για μαζικό «παιχνίδι» που αφορά όλους μας.

 
 
 
Κάνε μας μια ευχή, ή πες μας ένα όνειρο που θέλεις να πραγματοποιήσεις, για να κλείσουμε όμορφα την συνέντευξη μας.


 
Ευχή μου για όλους το όνειρο που γίνεται πραγματικότητα έστω και για λίγο. Πίσω από την κάθε στιγμή της ζωής μας κρύβονται αλήθειες που περιμένουν να τις ανακάλυψουμε. Να πλησιάζουμε τον εαυτό μας κι όσι το Εγώ μας. Καλή επιτυχία στο έργο σας και σας ευχαριστώ για την τιμή.


Ο Κώστας Τζιαγκούλας στο Ρυθμό Stage Πέμπτη 29 Μαΐου Φιλική συμμετοχή οι Ηλίας Λογοθέτης, Βασίλης Λέκκας Πάνος Μουζουράκης και Μαρία Σπυροπούλου
 
 
Την Πέμπτη 29 Μαΐου ο Κώστας Τζιαγκούλας για μια μοναδική εμφάνιση στη μουσική σκηνή "Ρυθμός Stage". Θα παρουσιάσει μέρος τραγουδιών από το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ "Άσε τη σκέψη εδώ", νέο υλικό τραγουδιών του καθώς και αγαπημένων καλλιτεχνών με διαχρονικό λόγο και παλμό. Μαζί του στο πιάνο ο Θοδωρής Χριστόπουλος και στα πνευστά (σαξόφωνο, φλάουτο, κλαρίνο) ο Μιχάλης Πιπέρκος. Συμμετέχει ο dj Kostas Pap.

Φιλικά συμμετέχουν ο Ηλίας Λογοθέτης, ο Βασίλης Λέκκας, ο Πάνος Μουζουράκης και η Μαρία Σπυροπούλου.

 

 


 
Ρυθμός Stage
Πέμπτη 29 Μαΐου  
Μαρίνου
Αντύπα 38, Ηλιούπολη
Τηλέφωνο: 210 9750060
www.rythmosstage.gr 
Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος: 10€ (με μπύρα ή κρασί)

 
 

 
Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Ο καιρός σκουλήκιασε.
Κατερίνα Γώγου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

16/11/1953 Γεννήθηκε η τραγουδίστρια Γλυκερία
16/11/1971 Πέθανε ο ρεμπέτης Στράτος Παγιουμτζής
17/11/1861 Γεννήθηκε ο Σπύρος Σαμάρας, συνθέτης του Ολυμπιακού ύμνου