148 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
14.10.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Τάσος Π. Καραντής / Χρύσα Σωφρονά

Νταλάρας - Αλεξίου: Η κοινή τους δισκογραφία

Τάσος Π. Καραντής

Γιώργος Νταλάρας – Χάρις Αλεξίου, δυο ονόματα που στη συνείδηση του κόσμου είναι ταυτισμένα ως ένα κορυφαίο καλλιτεχνικό δίδυμο. Παρότι η σταθερή και συνεχής συνεργασία τους, εξαντλείται, ουσιαστικά, στην πρώτη δεκαετία της καριέρας τους, η ταύτιση αυτή συνεχίζεται ως τις μέρες μας, για 4 δηλαδή δεκαετίες, ίσως, επειδή, για πάρα πολλούς, οι δυο αυτοί ερμηνευτές θεωρούνται οι σημαντικότεροι της γενιάς τους κι όχι μόνο.
Αν και σχεδόν συνομήλικοι (ο Νταλάρας γεννημένος το 1949 κι η Αλεξίου το 1950), ο Νταλάρας θα προηγηθεί λίγα χρόνια δισκογραφικά(με προσωπική δισκογραφία) της Αλεξίου, η οποία θα τον ακολουθήσει 3-4 χρόνια αργότερα με τη δική της. Η συνέχειά τους, βέβαια, είναι πασίγνωστη σε όλους, αφού, αυτοί οι δύο, καθώς κι ο Γιάννης Πάριος, είναι οι τρεις τραγουδιστές με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού!
Την πρώτη δεκαετία της καριέρας τους, η συμπόρευση, όσον αφορά τα live τους είναι σχεδόν απόλυτη. Εξάλλου, τους συνδέουν, πέρα από καλλιτεχνικοί κι, ανθρώπινοι, στενοί φιλικοί δεσμοί. Έτσι, από το 1972 ως και το 1977 θα εμφανίζονται, σε διάφορα σχήματα, μαζί, τόσο σε νυχτερινά κέντρα («Δειλινά»), όσο και σε μπουάτ(«Θεμέλιο», «Διαγώνιος»). Η ζωντανή συνεργασία τους, ύστερα από ένα διάλλειμα μερικών χρόνων, θα κορυφωθεί στην, πολύ επιτυχημένη, εμφάνισή τους  στο θέατρο «Τέντα», το καλοκαίρι του 1984. Βέβαια, όλα αυτά τα χρόνια, ο Νταλάρας κι Αλεξίου θα βρεθούν μαζί στα πλαίσια μεγάλων συναυλιών, αλλά, επί της ουσίας, από την τελευταία αυτή κοινή τους εμφάνιση, ως δίδυμο, μας χωρίζει πλέον μια 25ετία.  Από τα μέσα, δηλαδή, της δεκαετίας του ’80, βρισκόμενοι, κι οι δυο τους, στο απόγειο της καριέρας και της δημοφιλίας τους, θα τραβήξουν τους δικούς τους ξεχωριστούς και μοναδικούς καλλιτεχνικούς δρόμους, που συνεχίζονται ως τα σήμερα.
Παρότι λοιπόν ο Νταλάρας κι η Αλεξίου αποτελούν ένα ισχυρό μουσικό καλλιτεχνικό δίδυμο στη συνείδηση του μεγάλου κοινού, θα δούμε ότι η κοινή δισκογραφία τους δεν είναι ανάλογη, χωρίς όμως να είναι κι ασήμαντη.  Εξετάζοντάς την αναλυτικά* παρακάτω, θα λέγαμε ότι - πέρα από τις δεύτερες φωνές σε προσωπικούς δίσκους του ενός και του άλλου αντίστοιχα - η κορύφωσή της βρίσκεται στις αρχές της διαδρομής τους, σε δυο ιστορικά έργα(«Μικρά Ασία», «Βυζαντινός Εσπερινός»), η συνέχειά της αποτελείται από κάποια ντουέτα (στουντιακά και live) και συμμετοχές σε δίσκους άλλων, για να επανέλθει, πριν λίγα χρόνια κι ύστερα από ένα 15χρονο κενό, με δυο φιλικές κι ίσως και συμβολικές ανταλλαγές, όπου τραγουδούν κομμάτια ο ένας του άλλου.
Ο Γιώργος Νταλάρας κι η Χάρις Αλεξίου είναι δυο πολύ μεγάλες φωνές. Πέρα από τα φωνητικά τους χαρίσματα όμως, η μοναδική χροιά τους, η πλουσιότατη ερμηνευτική γκάμα τους, το ρεπερτόριο κι η δισκογραφία τους, η τεράστια λαϊκή τους αποδοχή κι η εν γένει στάση και προσφορά τους στο τραγούδι, νομίζουμε, ότι καθιστά αυτούς τους δυο καλλιτέχνες – έξω από μυθολογίες και προκαταλήψεις – ίσως τους κορυφαίους του ελληνικού τραγουδιού όλων των εποχών. Ξεκίνησαν μαζί κι εδώ και 40 χρόνια κυριαρχούν στο τραγουδιστικό μας τοπίο. Η κοινή δισκογραφία τους δεν είναι εξίσου ισχυρή του διδύμου των ονομάτων τους κι εδώ και χρόνια χαράσσουν τους δικούς τους δρόμους, έχοντας κάνει όμως μια καριέρα τουλάχιστον πέντε τραγουδιστών μαζί ο καθένας τους! Αποτελούν, με μια φράση, τις δυο όψεις του ίδιου πανάκριβου νομίσματος. Νομίζουμε ότι ο διακαής πόθος του κοινού που αγαπάει ειλικρινά το ελληνικό τραγούδι, είναι να τους δει να ρίχνουν μαζί την αυλαία! Ίσως κι ίδιοι να έχουν αυτήν την επιθυμία, όχι ως υποχρέωση, αλλά ως χρέος προς τις καρδιές τους, αλλά κι όλους εμάς. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε δημοσιογραφικά, ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν συζητήσεις για κοινή τους εμφάνιση μέσα από μια μεγαλεπήβολη παράσταση.
Ο χρόνος θα δείξει το φινάλε, ο οποίος, πια, δεν είναι και τόσο μακρύς. Όπως και να ‘χει όμως, η δισκογραφία (κοινή και προσωπική) του Γιώργου Νταλάρα και της Χαρούλας Αλεξίου θα αποτελεί πάντα έναν μοναδικό πλούτο για το τραγούδι μας.

 
Η ΚΟΙΝΗ ΤΟΥΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ


Θαλασσογραφίες (1970)
Ο γνωστός κύκλος τραγουδιών του Μάνου Λοίζου σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, με ερμηνευτές το Γιάννη Καλατζή, το Γιώργο Νταλάρα, το Γιάννη Πάριο, τη Μαρίζα Κωχ και τον ίδιο το Λοίζο. Η Χάρις Αλεξίου κάνει δεύτερες φωνές.

Να’ χαμε τι να ‘χαμε (1972)
Η ολοκλήρωση της τριλογίας («Ο σταθμός» - «Θαλασσογραφίες» - «Να ’χαμε τι να ’χαμε») του Μάνου Λοίζου και του Λευτέρη Παπαδόπουλου, με ερμηνευτές το Γιώργο Νταλάρα και το Γιάννη Καλατζή. Η Χάρις Αλεξίου κάνει δεύτερη φωνή στον Γιάννη Καλατζή στο «Παποράκι του Μπουρνόβα».

Μικρά Ασία (1972)
Το κλασικό κι ιστορικό έργο του Απόστολου Καλδάρα σε στίχους του Πυθαγόρα, με ερμηνευτές το Γιώργο Νταλάρας(σε 8 τραγούδια) και τη Χαρούλα Αλεξίου(σε 3 τραγούδια). Ο Νταλάρας, ανάμεσα σε άλλα, ερμηνεύει τα πασίγνωστα : «Μεσ’ στου Βοσπόρου τα στενά» & «Γιορτή ζεϊμπέκηδων» κι η Αλεξίου, στην πρώτη της εμφάνιση με δικά της τραγούδια στις 33 στροφές, τα αγαπημένα : «Δυο παλικάρια απ’ το Αϊβαλί», «Πήρε φωτιά το Κορδελιό» & «Ο μαρμαρωμένος βασιλιάς». Ο δίσκος έκανε 50.000 πωλήσεις κι έγινε χρυσός.

Βυζαντινός Εσπερινός (1973)
Η “συνέχεια” – σ’ αυτήν την “έντεχνη στροφή” του Καλδάρα - της «Μικράς Ασίας» ένα χρόνο μετά, μέσα από τους στίχους, αυτή τη φορά, του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Ερμηνευτές και πάλι, ο Γιώργος Νταλάρας(σε 7 τραγούδια) κι η Χάρις Αλεξίου(σε 4 τραγούδια). Ο Νταλάρας τραγουδάει εκπληκτικά τα : «Εκεί που σμίγει η Δύση κι η Ανατολή» & «Για πάρε Γύφτο σφυρί κι αμόνι», αλλά, νομίζουμε, η Αλεξίου “κλέβει την παράσταση” με τα : «Βάρα νταγερέ» & «Καμπάνα του εσπερινού».

Νιάτα (1974)
Δίσκος με τραγούδια νέων δημιουργών μέσα από διαγωνισμό του περιοδικού «Επίκαιρα», αλλά και γνωστών συνθετών(Καλδάρας, Κουγιουμτζής, Λοίζος), όπου μελοποιούν νέους στιχουργούς. Τα τραγούδια ερμηνεύουν τα γνωστότερα τότε ονόματα της MINOS (Νταλάρας, Πάριος, Αλεξίου κ.α.). Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδάει το «Πόσο πολύ σ’ αγάπησα» του Αντώνη Βαρδή και, σε ντουέτο με τη Χαρούλα Αλεξίου, το «Σαραντάπηχος» του Νίκου Τάτση.

Στα ψηλά τα παραθύρια (1975)
Το αποκορύφωμα της συνεργασίας του Κουγιουμτζή με τον Νταλάρα τη δεκαετία του ’70. Η Χάρις Αλεξίου κάνει δεύτερη φωνή στον Γιώργο Νταλάρα στο «Μη μου θυμώνεις μάτια μου». Ο δίσκος έκανε 50.000 πωλήσεις κι έγινε χρυσός.

50 χρόνια ρεμπέτικο τραγούδι (1975)
Ο κλασικός διπλός δίσκος – αφιέρωμα του Γιώργου Νταλάρα στο ρεμπέτικο τραγούδι. Ο δίσκος αυτός είναι ο πρώτος που έγινε πλατινένιος στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, ενώ οι 500.000(!) πωλήσεις του τον κατατάσσουν στην 5η θέση του TOP - 10 των υψηλότερων πωλήσεων της ελληνικής δισκογραφίας όλων των εποχών! Η Χάρις Αλεξίου κάνει δεύτερες φωνές στον Γιώργο Νταλάρα. 

24 τραγούδια (1977)
Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς δίσκους της Αλεξίου της δεκαετίας του ’70. Διπλός και πλατινένιος των 100.000 πωλήσεων. Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδάει,  σε ντουέτο με τη Χαρούλα Αλεξίου, το «Ο Δερβίσης κι η Άννα».

Καλημέρα κυρία Λύδια (1984)
Η δισκογραφική συνάντηση του Γιώργου Νταλάρα με τη μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού Γιώτα Λύδια. Η Χάρις Αλεξίου, μαζί με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη, κάνει δεύτερη φωνή στον Γιώργο Νταλάρα στο τραγούδι: «Φεγγάρι χλωμό».

Εμφύλιος έρωτας (1985)
Ο επιτυχημένος (χρυσός των 50.000 πωλήσεων) λαϊκός δίσκος της Χαρούλας Αλεξίου με το Χρήστο Νικολόπουλο. Ο Γιώργος Νταλάρας κάνει δεύτερη φωνή στη Χαρούλα Αλεξίου στα τραγούδια : «Βήμα - βήμα», «Μη με ρωτήσεις», «Και μας έλεγε το κύμα».

Άπονα μάτια (1985)
Δίσκος(χρυσός των 50.000 πωλήσεων) του Γιώργου Νταλάρα σε τραγούδια του Στέλιου Βαμβακάρη και του Χρήστου Γκάρτζου. Η Χάρις Αλεξίου κάνει δεύτερη φωνή στο Γιώργο Νταλάρα στα τραγούδια : «Άπονα μάτια», «Και πού δεν πήγα».

Μάνος Λοίζος - Αφιέρωμα (1985)
Η ζωντανή ηχογράφηση(σε διπλό δίσκο) από το Ολυμπιακό Στάδιο της συναυλίας - αφιέρωμα στο Μάνο Λοίζο με αφορμή τα τρία χρόνια / 1982-1985 από το θάνατό του. Τραγουδούν ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κι ο Γιάννης Καλατζής. Ο Νταλάρας με την Αλεξίου λένε μαζί, σε ντουέτο, το «Πρωινό τσιγάρο» του Νότη Μαυρουδή, ενώ, μαζί με όλους τους άλλους τραγουδιστές, τα : «Ο δρόμος», «Το ακορντεόν» και το «Καλημέρα ήλιε».

Η αγάπη είναι ζάλη (1986)
Φωτογραφία από το γάμο της Χ. Αλεξίου με τον παραγωγό Αχιλλέα Θεοφίλου. Παραστάτες στο ζευγάρι ο Γ. Νταλάρας και ο αξέχαστος Μ. ΛοίζοςΗ πρώτη επιτυχημένη (πλατινένιος δίσκος των 100.000 πωλήσεων) συνάντηση της Χαρούλας Αλεξίου με το Θάνο Μικρούτσικο.Ο Γιώργος Νταλάρας κάνει δεύτερη φωνή στην Αλεξίου στο ομότιτλο(«Η αγάπη είναι ζάλη») και στο «Είπαμε να μην χαθούμε».

Τρελοί και άγγελοι (1986)
Η δισκογραφική συνάντηση του Γιώργου Νταλάρα με τον Σταύρο Κουγιουμτζή, ύστερα από μια σχεδόν δεκαετία απ’ την προηγούμενη δουλειά τους, σε έναν επιτυχημένο, χρυσό δίσκο των 50.000 πωλήσεων. Η Χαρούλα Αλεξίου κάνει δεύτερη φωνή στον Νταλάρα στα τραγούδια: «Τα πολύχρωμά σου μάτια» και «Οι ελεύθεροι κι ωραίοι».

Τραγούδια για τους φίλους μου (1986)
Μια ιδέα της γυναίκας του Γιώργου Νταλάρα, της Άννας Νταλάρα, που έγινε ένας επιτυχημένος χρυσός δίσκος(των 50.000 πωλήσεων) που συγκέντρωσε την εθνική Ελλάδας των τραγουδιστών! Πρόκειται για το δίσκο του Χρήστου Νικολόπουλου, σε στίχους του Λευτέρη Χαψιάδη, στον οποίον τραγουδούν οι : Μανώλης Αγγελόπουλος, Στράτος Διονυσίου, Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Πάριος, Χάρις Αλεξίου, Μανώλης Μητσιάς, Δήμητρα Γαλάνη, Λίτσα Διαμάντη, Ελένη Βιτάλη, Διονύσης Θεοδόσης, Μαίρη Βάσου κι ο ίδιος ο συνθέτης ! Ο Νταλάρας λέει το κομμάτι «Κάποια, κάπου, κάποτε» κι η Αλεξίου «Το διαβολάκι».

Θαλασσογραφίες (1970)
Να’ χαμε τι να ‘χαμε  (1972)
Μικρά Ασία (1972)
 Βυζαντινός Εσπερινός  (1973)
Νιάτα (1974)
Στα ψηλά τα παραθύρια  (1975)
50 χρόνια ρεμπέτικο τραγούδι (1975)
24 τραγούδια (1977)
Καλημέρα κυρία Λύδια (1984)
Εμφύλιος έρωτας (1985)
Άπονα μάτια (1985)
Μάνος Λοίζος - Αφιέρωμα  (1985)
Η αγάπη είναι ζάλη (1986)
Τρελοί και άγγελοι (1986)
Τραγούδια για  τους φίλους μου (1986)
Χρήστος  Νικολόπουλος – Ζωντανή ηχογράφηση (1987)
Ό,τι έχω στο χαρίζω (2003)
Πυξ λαξ - Τέλος (2004)
Τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004 (DVD/2004)
Στα τραγούδια που δυο  γράφω (2005)

Χρήστος Νικολόπουλος – Ζωντανή ηχογράφηση (1987)
Η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας(για τα 20χρονά του στο τραγούδι) του Χρήστου Νικολόπουλου στο γήπεδο του Παναθηναϊκού το Σεπτέβρη(12/9) του 1987. Τραγουδούν οι: Στράτος Διονυσίου, Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία και Λεωνίδας Βελής.
Ο Νταλάρας λέει τα : «Εγώ θα σου μιλώ», «Κάποια, κάπου, κάποτε» και «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε» κι η Αλεξίου τα : «Όλες του κόσμου οι Κυριακές» & «Ζήλεια μου». Το μεγάλο ενδιαφέρον όμως του δίσκου αυτού εστιάζεται στα ντουέτα του Νταλάρα και της Αλεξίου πάνω σε τραγούδια του Νικολόπουλου που ’χε πει ο Καζαντζίδης : «Η καρδιά μου ας όψεται», «Την Παρασκευή το βράδυ», «Αισθηματίες» και «Κάτω απ’ το πουκάμισό μου».

Ό,τι έχω στο χαρίζω (2003)
Διπλός και χρυσός(των 20.000 πωλήσεων) δίσκος του Αντώνη Βαρδή, στο οποίον τραγουδούν ο Γιώργος Νταλάρας, η Χαρούλα Αλεξίου, ο Αντώνης Ρέμος, οι GOIN’ THROUGH κι ο ίδιος ο συνθέτης. Ο Νταλάρας λέει το «Μυστικά» κι η Αλεξίου, σε ντουέτο με τον Βαρδή, το κομμάτι «Ροκ μπαλάντα».

Τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004 (DVD/2004)
Πρόκειται για το dvd με την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004, στην οποίαν τραγούδησαν οι : Μαρινέλλα, Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Γιάννης Πάριος, Δήμητρα Γαλάνη, Χρόνης Αηδονίδης, Δόμνα Σαμίου, Διονύσης Σαββόπουλος, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Άννα Βίσση, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Σάκης Ρουβάς και Αντώνης Ρέμος. Ο Νταλάρας με την Αλεξίου τραγούδησαν, σε ντουέτο, το εμβληματικό τραγούδι του Σταύρου Ξαρχάκου, σε στίχους του Νίκου Γκάτσου «Μάνα μου Ελλάς».

Πυξ λαξ - Τέλος (2004)
Η δισκογραφική αποτύπωση του αποχαιρετιστήριου live των ΠΥΞΛΑΞ με τη συμμετοχή των : Γιώργου Νταλάρα, Χαρούλας Αλεξίου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Βασίλη Καρρά, Όναρ και Ντομένικα.
Ο Νταλάρας λέει, μαζί με τους ΠΥΞΛΑΞ τα «Μια βραδιά στο Λεβερκούζεν» & «Τι είναι αυτό που μας χωρίζει(ενώνει)» κι η Αλεξίου, μαζί  με τους ΠΥΞΛΑΞ, το «Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο».

Με Α. Καλδάρα και Πυθαγόρα, από την απονομή χρυσού στη Μικρά Ασία (1972)Στα τραγούδια που σου γράφω (2005)
Πρόκειται για την β’ έκδοση του ομώνυμου επιτυχημένου(πλατινένιος των 40.000 πωλήσεων) δίσκου του Γιώργου Νταλάρα, με bonus μερικά ακόμα τραγούδια. Ανάμεσά τους και το «Ο άλλος μου εαυτός», σε μουσική και στίχους της Αλεξίου, όπου ο Νταλάρας το τραγουδάει σε ντουέτο μαζί της.

Σπάει το ρόδι (2006)
Ο Γιώργος Νταλάρας “ανταποδίδει” φιλικά στο τραγούδι που του έδωσε η Αλεξίου πριν ένα χρόνο κι αυτή τη φορά, τραγουδάνε μαζί οι δυο τους μια δική του σύνθεση («Όλα γραφτήκανε για σένα») σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Στον ίδιο δίσκο(της σειράς του «Άξιου Λόγου») ο Νταλάρας ερμηνεύει άλλα 6 τραγούδια σε μουσικές των: Στάμου Σέμση, Μιχάλη Κουμπιού, Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, Τάσου Γκρου, Παντελή Θαλασσινού και Σπύρου Κουρκουνάκη  κι η Αλεξίου το «Δώδεκα φεγγάρια» σε μουσική του Μιχάλη Νικολούδη. Όλα τα τραγούδια είναι σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Ο δίσκος έκανε 21.000 πωλήσεις κι έγινε χρυσός.

[*] Δεν εξετάζονται, όπως είναι αυτονόητο, οι διάφορες συλλογές που περιλαμβάνουν τα ίδια αυτά τραγούδια των πρώτων εκδόσεων.
[**] Οι φωτογραφίες του Γιώργου Νταλάρα και της Χαρούλας Αλεξίου προέρχονται από τον Τύπο της εποχής.

[***] Η φωτογραφία από το γάμο Χ. Αλεξίου - Α. θεοφίλου προέρχεται από το βιβλίο του Τάσου Κουτσοθανάση "Οι χρυσές δεκαετίες του ελληνικού τραγουδιού", τόμος 2, Αθήνα 2007, σελ. 121
Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Ο καιρός σκουλήκιασε.
Κατερίνα Γώγου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

14/10/1952 Γεννιούνται οι τραγουδοποιοί Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας
14/10/2004 Πέθανε ο τραγουδιστής και ηθοποιός Βλάσης Μπονάτσος