129 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
14.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Τα πρόσωπα

Τάσος Π. Καραντής

«33 Στροφές»: «Αν σας ταξιδεύει το κομμάτι μας νιώθουμε πιο ολοκληρωμένοι...»Συνέντευξη στον Τάσο Π. ΚαραντήΧαίρομαι να γνωρίζω παιδιά με αξιόλογη πορεία μέχρι σήμερα, με αρκετή ενέργεια, με πάθος σ’ αυτό που κάνουνε φυσικά και με όμορφα τραγούδια. Σήμερα έχω την χαρά να φιλοξενώ κοντά μου τις «33 Στροφές». Μας εντυπωσίασαν μ’ ένα τραγούδι, το «Θέλω να φύγω», που κυκλοφόρησαν φέτος τον Σεπτέμβριο και ακούσαμε και πολύ θετικά σχόλια για τις εμφανίσεις τους.


- Πολύ πρωτότυπο όνομα. Γιατί όμως «33 Στροφές»;

- Καλώς σας βρήκαμε. «33 Στροφές», ένα όνομα απλό, λιτό, ταξιδιάρικο. Το όνομα «33 Στροφές» είναι εμπνευσμένο από την ανάμνηση μιας άλλης εποχής, που συνοδευόταν από την μαγεία του εξωφύλλου, μέχρι τη στιγμή που η βελόνα ακουμπούσε το δίσκο βινυλίου. Κάτι διαχρονικό… μια τελετουργία που μας ταξιδεύει. Αναπτύσσεις έτσι μια σχέση άρρηκτη με το κοινό σου αλλά ταυτοχρόνως τόσο διαπερατή γιατί σου μεταφέρει το συναίσθημα του.

- Μιλήστε μας λίγο για εσάς και για τις «33 Στροφές» φυσικά.

- Οι «33 Στροφές» ήταν ένα όραμα το οποίο καταφέραμε να γίνει πραγματικότητα. Κρατήσαμε το όνειρό μας ζωντανό, μέχρι να ανοίξουν νέοι δρόμοι στη ζωή μας. Ήταν όνειρο ζωής να δημιουργηθεί ένα σχήμα, το οποίο θα έχει κοινό σκοπό, κοινή πορεία, κοινή σκέψη. Αγαπήσαμε τις «33 Στροφές» από τη γέννηση τους μέχρι και τώρα. Η σχέση μας με τη μουσική ξεκίνησε από την παιδική ηλικία. Με το πέρασμα των χρόνων, μπορούμε να πούμε με σιγουριά, ότι η μουσική εδραιώθηκε μέσα μας σε τέτοιο σημείο που έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

- Ποιες ήταν οι επιρροές σας στο να επιλέξετε τον αυτό το μουσικό δρόμο;

- Οι επιρροές μας είναι πολυσυλλεκτικές, από world ethnic μουσικές… μέχρι παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια, όπως τα γνωρίσαμε από τις γενέτειρές μας. Στην πορεία όμως όλοι βρίσκουμε το δρόμο μας μέσα στη μουσική. Τα ακούσματα σου σε οδηγούν από μόνα τους. Στη μουσική «παλέτα» υπάρχουν τόσα χρώματα να διαλέξεις, αρκεί να εμπιστευτείς το ένστικτο σου.

- Πόσο δύσκολο ήταν να συνδιάσετε το έντεχνο με το ελληνόφωνο ροκ;

- Δεν μπορώ να πω ότι δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα. Όλοι πειραματιζόμαστε με τη μουσική αρκεί να βγει ένα καλό αποτέλεσμα. Το ελληνόφωνο ροκ μπορεί να αλληλεπιδράσει με έντεχνα ακούσματα. Αυτό μας έδωσε την δυνατότητα να πειραματιστούμε αρκετά με την ενορχήστρωση των κομματιών μας και να πετύχουμε κάτι το ιδιαίτερο.

- Πείτε μας δύο λόγια για την νέα σας δουλειά με τίτλο «Θέλω να φύγω».

- Το «Θέλω να φύγω» είναι μία προσωπική κατάθεση ψυχής, μία ιστορία καθημερινή… Νιώσαμε θυμό, πόνο, αδικία. Θέλαμε να δραπετεύσουμε έστω για μια στιγμή από την πραγματικότητα. Χρονικά μας πήρε 5 μήνες για την ολοκλήρωση του. Πέντε μήνες αρκετά κουραστικοί, με συνεχόμενες ηχογραφήσεις, αλλαγές αρκετές στην ενορχήστρωση, ιδέες της τελευταίας στιγμής. Το αποτέλεσμα όμως ήταν η λύτρωση μας. Απελευθερωθήκαμε εσωτερικά και συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη πυγμή.

- Πόσο σας εκφράζει το τραγούδι αυτό;

- Πάρα πολύ. Αν το σκεφτείτε η φυγή είναι ένα πολύ περίεργο συναίσθημα. Είναι μία προσπάθεια διαφύλαξης της ηρεμίας σου. Φεύγω για να προφυλάξω τον εαυτό μου…

- Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να κερδίσεις περισσότερο κοινό σήμερα;

- Το κοινό πλέον έχει περισσότερες απαιτήσεις από εσένα. Θεωρούμε ότι είναι αρκετά δύσκολο. Δίνοντας την δυνατότητα στον κόσμο να έχει επιλογές στα live που θα παρακολουθήσει πρέπει σαν σχήμα να κεντρίσεις τον ενδιαφέρον του κόσμου. Αυτό γίνεται μόνο μέσα από σκληρή δουλεία και στόχους.

- Υπάρχουν συνεργασίες που δεν πετυχαίνουν, εσάς πιο είναι το μυστικό επιτυχίας στο να είστε δεμένοι μεταξύ σας;

- Ο καθένας γνωρίζει το ρόλο του μέσα στο σχήμα. Δεν υπάρχει αμφιταλάντευση στην λήψη αποφάσεων και πάνω απ’ όλα υπάρχει εμπιστοσύνη.

- Θα αντέξετε τις δυσκολίες του χώρου, που σαφώς είναι περισσότερες στις μέρες μας;

- Ο χώρος μας, ούτως ή άλλως, ήταν ένας χώρος με δύσβατα μονοπάτια και αρκετές «κακοτοπιές». Η φιλοσοφία μας είναι ότι κάνουμε να το κάνουμε σωστά και ο χρόνος κάποια στιγμή θα μας ανταμείψει. Είναι πολύ σημαντικό στην ζωή μας να ορίζουμε την ευθύνη του εαυτού μας απέναντι στη ζωή. Άγριες θάλασσες και φουρτούνες θα υπάρχουν πάντα στην ζωή μας, το θέμα είναι πως θα τις διαχειριστείς.

- Ποιο πιστεύετε είναι το δυνατό όπλο για ένα σχήμα να καταφέρει να ξεχωρίσει;

- Σκληρή δουλεία, συνέπεια και επαγγελματικότητα.

- Πως νοιώθετε που όλο και περισσότερος κόσμος σας γνωρίζει καθημερινά;

- Η απάντηση θα έρθει μ’ ένα τραγούδι σε στίχους της Κας Λίνας Νικολακοπούλου και μουσική της Κας Δήμητρας Γαλάνη σε 1η εκτέλεση από την Κα Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Με κοιτάς σε κοιτώ και μετά σιωπή κάτι θα κοπεί στην καρδιά στο μυαλό. Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή σαν ροκ συγκρότημα κι αν μας αντέξει το σχοινί θα φανεί στο χειροκρότημα…

- Τι μήνυμα θέλετε να περάσετε στο κοινό σας;

- Το μόνο που θέλουμε να περάσουμε είναι μια ζεστασιά μέσα από τα κομμάτια μας. Αν σας ταξιδεύει το κομμάτι μας νομίζω πως πλέον θα νιώθουμε πιο ολοκληρωμένοι...

https://www.facebook.com/33Strofes

Get Adobe Flash player

 

 


 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Υπερτερεί συντριπτικώς ο πόλεμος.
Γιώργος Σεφέρης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

14/11/1949 Γεννήθηκε ο τραγουδοποιός Βαγγέλης Γερμανός
14/11/1952 Γεννήθηκε στην Αθήνα η τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη
14/11/1989 Ο Μάνος Χατζιδάκις ίδρυσε την Ορχήστρα των Χρωμάτων