226 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
17.11.2019
Ορφέας | Main Feed
Κώστας Πατσαλής

Στις 19 Μαΐου 2009 πραγματοποιήθηκε στο ΜΜΑ η παρουσίαση του cd – dvd της επιτυχημένης παράστασης «Σαν τραγούδι μαγεμένο» με κύριο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Νταλάρα. Η παράσταση «Σαν τραγούδι μαγεμένο» πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία τον Φεβρουάριο του 2008 στο ΜΜΑ κι όπως ήταν αναμενόμενο μετά την επιτυχία της επαναλήφθηκε τον Μάρτιο του 2009. Πρόκειται για μια από τις πιο συγκροτημένες και πλήρεις μεικτές αναφορές στο ρεμπέτικο, η οποία βασίστηκε σε μια ιδέα του Σωτήρη Χατζάκη με κείμενα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, έρευνα και αρχειακό υλικό του Παναγιώτη Κουνάδη, πρόλογο του Λευτέρη Παπαδόπουλου, σκηνικά της Έρσης Δρίνη και κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ.
Πρωταγωνιστής , ο Γιώργος Νταλάρας! Ο Γιώργος Νταλάρας , που από τις αρχές της πολύχρονης καριέρας του έδειξε την αγάπη, την εκτίμηση και το σεβασμό του στα ρεμπέτικα τραγούδια. Ο Νταλάρας φέρει όλες εκείνες τις μνήμες , τους καημούς, τον πόνο, την εγκατάλειψη… στις ερμηνείες των ρεμπέτικων. Ενώνει το χθες με το σήμερα μ’ ένα τρόπο «μαγεμένο» που ,δυστυχώς, δύσκολα συναντούμε στις μέρες μας! Ως «γνήσιος ρεμπέτης» τραγουδά γνωστά ρεμπέτικα και φωτίζει άγνωστα μ’ έναν τρόπο υποδειγματικής ερμηνείας όπως τα : Σμυρναίικο μινόρε, Το Γουέστ, Τι σου λέει η μάνα σου για μένα, Καημό μες στην καρδούλα μου, Φτωχέ διαβάτη κά.
Ο Νταλάρας και οι συνεργάτες του, γι ‘ αυτή την παράσταση, επέλεξαν ξεχωριστές φωνές για να ερμηνεύσουν τραγούδια από διαφορετικά είδη και εποχές του ρεμπέτικου. Είναι η Σοφία Παπάζογλου, η Ασπασία Στρατηγού, ο Ζαχαρίας Καρούνης και ο Μπάμπης Στόκας. Στις παραστάσεις συμμετείχαν και οι ηθοποιοί : Τάνια Τρύπη, Άρτο Απαρτιάν, Νίκος Αλεξίου, Έκτορας Καλούδης, Μαν. Σειραγάκης και Ελίτα Κουνάδη.
Στην παρουσίαση μίλησαν ο σκηνοθέτης Σωτήρης Χατζάκης, ο ερευνητής Παναγιώτης Κουνάδης, ο Μπάμπης Στόκας, ο ηθοποιός Άρτο Απαρτιάν και βέβαια ο Γιώργος Νταλάρας. Δήλωσαν όλοι ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα , ευτυχισμένοι που η δουλειά τους κυκλοφορεί σε cd & ειδική έκδοση σε cd-dvd ώστε να μπορούν όλοι να την αποκτήσουν και αυτοί που δεν πρόλαβαν να την απολαύσουν αλλά κι αυτοί που θα ήθελαν να την ξαναδούν. Μάλιστα, ο Γιώργος Νταλάρας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η παράσταση να ξαναπαρουσιαστεί εφόσον τους ζητηθεί.
Στην παρουσίαση –μεταξύ άλλων- παρευρέθηκαν ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Μάνος Ελευθερίου, η Σοφία Παπάζογλου και ο Κ. Μακεδόνας.
Το cd & η ειδική έκδοση cd-dvd κυκλοφορεί από τη LEGEND.

Παρακολουθήστε videos από την εκδήλωση

Φωτογραφίες, video: Κώστας Πατσαλής

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Κάθε μου λέξη μια σταγόνα αίμα.
Μίλτος Σαχτούρης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

17/11/1861 Γεννήθηκε ο Σπύρος Σαμάρας, συνθέτης του Ολυμπιακού ύμνου
18/11/1985 Πέθανε ο συνθέτης και τραγουδιστής του ρεμπέτικου Δημήτρης Γκόγκος ή Μπαγιαντέρας

ΤΥΧΑΙΑ TAGS