178 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
14.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Η δισκογραφία σήμερα

Ειρήνη Κουλούρη

Το νέο διπλό album με τίτλο «Η σπίθα γίνεται φωτιά» παρουσίασε στις 23 Νοεμβρίου ο Γιάννης Λεμπέσης με την ορχήστρα του και η δισκογραφική Legend, στον Άλιμο, στο μουσικό στέκι «καρδιοφτερουγίσματα», με τις επιτυχίες της 25χρονης πορείας του στο λαϊκό τραγούδι.Το διπλό album περιέχει 36 τραγούδια. Ήταν η πρώτη φορά που γνώρισα από κοντά τον Γιάννη Λεμπέση. Μου έκανε εξ αρχής πολλή εντύπωση η ευγενική, βελούδινη προσωπικότητά του.
Ο Γιάννης Λεμπέσης είναι ένας μορφωμένος (έχει σπουδάσει πολυτεχνείο,αλλά τον κέρδισε ο χώρος της μουσικής) και ιδιαίτερα συγκροτημένος άνθρωπος. Όλη του αυτή η πνευματική συγκρότηση και διαύγεια φαίνεται στους εξαιρετικούς του στίχους. Ιδιαίτερα οι κοινωνικοπολιτικοί του στίχοι είναι πραγματικά τσεκουράτοι. Ο ήχος του θυμίζει ρεμπέτες και καλά κάνει.

Για τον Γιάννη Λεμπέση, μοιάζει να είναι κυριολεκτικά το στοίχημα της ζωής του ότι θα ζεί, για να τα «ρίχνει» καλά. Και πάντα το πετύχαινε άψογα. Σαν αληθινός καλλιτέχνης, είναι «το στόμα» του λαού, το στόμα μας. Ή αλλοιώς, όπως ειπώθηκε εκείνο το βράδυ της παρουσίασης, «πάμε στον Λεμπέση για ψυχοθεραπεία»! Ο λόγος του, είναι περισσότερο επίκαιρος από ποτέ. Επίσης τραγούδησε ο Γιώργος Μαργαρίτης τα τραγούδια : «χωρίς εσένα σκοτεινιά» και «κελί 33». Η ατμόσφαιρα στο κέντρο είναι φιλική  και με διάφορα αστεία από μέρους των καλλιτεχνών. Και μετά το τέλος της παρουσίασης του διπλού άλμπουμ, ο Γιάννης Λεμπέσης απευθύνεται στο κοινό : «είμαστε τόσα χρόνια μαζί οι ίδιοι μουσικοί, που μπορείτε να μας κάνετε όποια παραγγελιά θέλετε! Παίζουμε κάποιες χιλιάδες τραγουδιών !».
Τραγούδησαν επίσης οι:
Παναγιώτης Λάλεζας, Χρήστος Καρακώστας,Μαρία Ναλμπάντη, Κατερίνα Σκορδαλάκη, Μαρία Κατινάρη, Μαρία Καπετανίδου και Μαριάνθη Λιουδάκη.
Έπαιζαν -εκτός από τον ίδιο τον τραγουδοποιό- οι πολύ αξιόλογοι μουσικοί: Μ. Καραντίνης, Ν Οικονομίδης, Π. Πλαστήρας, Κ. Κουκουλίνης και  Σπ. Γλένης.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | LEGEND
Ο Γιάννης Λεμπέσης παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Η σπίθα γίνεται φωτιά»
Μέσα σε κλίμα γιορτής έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο μουσικό στέκι Καρδιοφτερουγίσματα.  η παρουσίαση του νέου άλμπουμ του Γιάννη Λεμπέση «Η σπίθα γίνεται φωτιά» που κυκλοφορεί από τη Legend. Η διευθύντρια της Legend κα Μαρία Θηβαίου πήρε αρχικά τον λόγο, λέγοντας την ιστορία αυτού του διπλού cd, που περιλαμβάνει σε νέες εκτελέσεις 36 αληθινά λαϊκά τραγούδια, σε στίχους και μουσική Γιάννη Λεμπέση, ενδεικτική δισκογραφική αποτύπωση των πιο σημαντικών στιγμών της 25χρονης καριέρας του. Στη συνέχεια μίλησαν για τον Γιάννη Λεμπέση ο Κώστας Μπαλαχούτης («ο Γιάννης Λεμπέσης έκανε αυτό που αγαπούσε στάση και πράξη ζωής», «η δύναμή του είναι ότι μπορεί να ενώσει τη ρίζα του με το σήμερα», «είναι συνεχιστής πάνω στον οποίον οι νεότεροι μπορούν να βρουν ένα σκαλοπάτι- απάγγιο») και ο Πάνος Σαββόπουλος («τα τραγούδια του έχουν γίνει ένα με το DNA του», «γράφει στιχάκια τρυφερά αλλά και αιχμηρά πολιτικά»).
Ο Γιάννης Λεμπέσης και οι συνεργάτες του ερμήνευσαν τα περισσότερα από τα τραγούδια του άλμπουμ καθώς και «παραγγελιές» ενώ ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν ο Γιώργος Μαργαρίτης ανέβηκε στο πάλκο για να ερμηνεύσει το «Χωρίς εσένα σκοτεινιά», όπως το ερμηνεύει και στο άλμπουμ αλλά και το «Κελί 33». 

Φωτογραφίες: Μανώλης Χιώτης, Ειρήνη Κουλούρη 
Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Χτύπος γλυκόλαλης καμπάνας, μια πασχαλιά που κουβαλά μαζί της και το αεράκι του Επιτάφιου είναι για τους Έλληνες ο Πάριος. Μια ηχώ από τις γυναίκες που αγάπησε. Ένα φωτόδεντρο στην αυλή του ελληνικού τραγουδιού. Δεν είναι τυχαίο πως από πολύ νωρίς ο Καζαντζίδης μου είχε εμπιστευτεί ότι αυτόν θαύμαζε περισσότερο από τη γενιά του. Δεν είναι τυχαίο ότι Φλέρυ Νταντωνάκη, η μεγαλύτερα για μένα Ελληνίδα τραγουδίστρια, τρελαινόταν με τον Πάριο
Γιώργος Λιάνης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

14/11/1949 Γεννήθηκε ο τραγουδοποιός Βαγγέλης Γερμανός
14/11/1952 Γεννήθηκε στην Αθήνα η τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη
14/11/1989 Ο Μάνος Χατζιδάκις ίδρυσε την Ορχήστρα των Χρωμάτων