135 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
16.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Δισκοκριτικές

Αγγέλικα Παπαδάκου - Βαγενά

Σήμερα έχει σειρά η νέα δουλειά του Μιχάλη Χατζηγιάννη, που κυκλοφόρησε πρόσφατα,με τίτλο «Θάρρος ή Αλήθεια». Οφείλω να πω οτι υπήρξα fan του, αλλά απο ένα σημείο και μετά σταμάτησα να τον παρακολουθώ. Σταμάτησα γιατί έχω την εντύπωση πως άλλαξε λίγο τη φωνή του, έβαλε πιο πολύ λαρύγγι στις ερμηνείες του, έχασε την πολλή αισθαντικότητα που είχε, την ελάττωσε σημαντικά. Αν ακούσετε κομμάτια απο το δίσκο ''Φίλοι και εχθροί'' πολύ εύκολα θα δείτε τη διαφορά. Όχι πως τώρα δεν είναι ερωτικός (είναι, ερωτικότατος), αλλά ας πάμε παρακάτω. Όπως και στην προηγούμενη κριτική μου, έτσι και εδω θα γράψω για όλα τα τραγούδια του cd, ένα-ένα ξεχωριστά. Ξεκινάμε λοιπόν.


«Θάρρος ή αλήθεια». Μουσική: Μιχάλης Χατζηγιάννης. Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη. Κατ'αρχας,να σημειώσω οτι το δίδυμο Χατζηγιάννης-Βραχάλη,είναι όλα τα λεφτά. Το συγκεκριμένο κομμάτι μου αρέσει,με ηρεμεί, με ταξιδεύει η υπέροχη μουσική του.Περιττό να πω πως ξεχυλίζει ερωτισμό. Ο στίχος,τέλειος.Ίσως το αγαπημένο μου απο όλο το δίσκο.

«Με μια αγκαλιά τραγούδια». Μουσική: Μιχάλης Χατζηγιάννης. Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη. Πάμε σε ρυθμό reggae. Συμπαθητικό, καλοκαιρινό, ευδιάθετο. Δεν με τρελαίνει, έχω συνηθίσει τον Χατζηγιάννη σε άλλο στυλάκι και τον προτιμώ έτσι όπως τον έχω συνηθίσει. Στο πιο ερωτικό, μπαλαντοειδές. Καταλαβαίνετε.
πιστεύω.....

«Τρεις ζωές». Μουσική: Μιχάλης Χατζηγιάννης. Στίχοι: Νίκος ΜωραΪτης. Για να μην το γράψω σε όλα τα τραγούδια,να πω σε αυτο το σημείο οτι σχεδον σε όλα τα τραγούδια ο στίχος είναι ερωτικός,δοτικός,μια εξομολόγηση στον άνθρωπο που έλει ο καθένας μας.Χύμα και τσουβαλάτα θα το πω,οτι αυτο το κομμάτι πέρα απο τον όμορφο στίχο του,δεν μ'αρέσει καθόλου.

«Ό,τι θες (Βασιλιάς)». Μουσική: Μιχάλης Χατζηγιάννης. Στίχοι: Νίκος Γρίτσης. Ανεβαστικότατο. Μου αρέσει πολύ, μου φτιάχνει τη διάθεση. Αν και το έχω συνδέσει με τους «Βασιλιάδες» και συνήθως τα τραγούδια που ντύνουν τίτλους σήριαλ δεν μ'αρέσουν, το συγκεκριμένο αποτελεί μια απο τις ελάχιστες εξαιρέσεις. Ναι,λοιπόν, i like it a lot.

«Θα γυρίσεις». Μουσική: Μιχάλης Χατζηγιάννης. Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη. Θα προτιμούσα να το είχε πει κάποια χρόνια πριν, δηλαδή πριν αλλάξει τη φωνή του. Αλλά παρ' όλα αυτά, μου αρέσει αρκετά, πάλι περισσότερο σαν στίχος. Θα το αγαπούσα αν ήταν στο σωστό timing της φωνής του. Πάντως, ερωτικότατο, το ξαναλέω.

«Καθρέφτης». Μουσική: Μιχάλης Χατζηγιάννης. Στίχοι: Νίκος ΜωραΪτης. Μου θυμίζει τον παλιό,καλύτερο Χατζηγιάννη και αυτό με κάνει να χαίρομαι. Αφενός,ενα τραγούδι που μοιάζει με το παλιό του στυλ φωνητικά, και αφετέρου, ένα τραγούδι που μοιάζει με το παλιο του στυλ και σαν στυλ τραγουδιού. Πολύ καλό.

Γιατί το τραγούδι. Μουσική: Μιχάλης Χατζηγιάννης. Στίχοι: Νίκος ΜωραΪτης. Παιδιά, δεν ξέρω αν έχω δίκιο, αλλά άνετα θα το άκουγα απο το Νταλάρα αυτό το τραγούδι. Θα του πήγαινε καλύτερα στη φωνή, παρά στου Χατζηγιάννη. Πραγματικά. Σαν κομμάτι,με αφήνει αδιάφορη.

«Τα μηνύματά σου». Μουσική: Μιχάλης Χατζηγιάννης. Στίχοι: Νίκος Μωραϊτης. Όλοι έχουμε βιώσει το συγκεκριμένο κομμάτι, ή, έστω, οι περισσότεροι. Είμαι σίγουρη γι'αυτό. Καλό τραγουδάκι. Μπορώ να το ξανακούσω μερικές φορές ακόμα χωρίς να το βαρεθώ.

«Σ'αγαπώ». μουσική: Μιχάλης Χατζηγιάννης. Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη. Μου αρέσει πολύ.Το μόνο κακό, η τόση επανάληψη του ρεφρέν. Κατα τα άλλα πολύ καλό, έτοιμο για αφιέρωση.

«Αξίζω». Μουσική: Δημήτρης Κοντόπουλος. Στίχοι: Νίκος Γρίτσης (συμμετέχει η Ιουλία Καλλιμάνη). Η (πέρα απο ερωτική) sexy φωνή του Χατζηγιάννη σε αυτό το τραγούδι μου θυμίζει τις παλιές καλές εποχες του. Μεγάλη αλήθεια οι στίχοι. Σαν τραγούδι, αρκετά καλό για τον λόγο που βγήκε, δηλαδή για την ταινία ''Σειρήνες στη στεριά''. Η sexy φωνή του,του δίνει αρκετούς πόντους. Μου έρχεται στο μυαλό η φωνή του στο ''Έτσι σε θέλω'' και στο ''Ακατάλληλη σκηνή''...ΦΩΤΙΑ!!!!

«Πλάι-Πλάι». Μουσική: Μ.Χ. Στίχοι: Νίκος Γρίτσης. Ακόμα ένα αγαπημένο μου απο αυτό το cd. Μ' αρέσει πολύ το ρεφρέν του και μάλλον δεν έχω να πω κάτι άλλο.

«Βροχή των αστεριών». Μουσική: Μιχάλης Χατζηγιάννης. Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη (dueto με την Ανδριάνα Μπάμπαλη). Αρκετά καλό. Μπορώ να πω πως είναι πολύ
όμορφο,ταξιδιάρικο,με παρασέρνει σε άλλα μέρη!

«Σ'αγαπώ,σε μισώ». Μουσική: Μιχάλης Χατζηγιάννης. Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη. Ξεκινάει σαν μπαλάντα, περνάει σε κάτι πιο χορευτικό και συνεχίζει έτσι. Καλό είναι, ένα απλό,  ωραίο τραγουδάκι.

«Κάτω απ'τον ίδιο ουρανό». Μουσική: Μιχάλης Χατζηγιάννης. Στίχοι: Νίκος Γρίτσης. Τελευταίο κομμάτι. Θα κλείσω λέγοντας οτι μου αρέσει αρκετά.

Υ.Γ:. Έφτασε νομίζω η στιγμή να πω πως κατά τη γνώμη μου ο Χατζηγιάννης ήταν πάρα πολύ καλός μέχρι τον δίσκο ''Φίλοι κ Εχθροί''. Όσο καλό κι αν είναι αυτο το νέο cd του καλλιτέχνη, δεν είναι ικανό να μου αλλάξει γνώμη. Ελπίζω ο επόμενος δίσκος του να είναι τέτοιος ώστε να με κάνει να αναθεωρήσω τη γνώμη μου.

 

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Εν αρχή ην ο ήχος κι όχι ο λόγος.
Σταύρος Ξαρχάκος

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

16/11/1953 Γεννήθηκε η τραγουδίστρια Γλυκερία
16/11/1971 Πέθανε ο ρεμπέτης Στράτος Παγιουμτζής
17/11/1861 Γεννήθηκε ο Σπύρος Σαμάρας, συνθέτης του Ολυμπιακού ύμνου

ΤΥΧΑΙΑ TAGS