86 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
19.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Δισκοκριτικές

Σάκης Ιντζεβίδης

Ηλίας Ανδριόπουλος

 «Μια διαδρομή από τα ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ
στις ΩΔΕΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΒΟΥ»Γράφει ο Σάκης Ιντζεβίδης

Ο Ηλίας Ανδριόπουλος κυκλοφόρησε ένα νέο διπλό cd, με τίτλο «Μια διαδρομή από τα ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ στις ΩΔΕΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΒΟΥ».

Στην ουσία πρόκειται για ένα  ηχητικό ντοκουμέντο, που ηχογραφήθηκε στο μικρό θέατρο της αρχαίας Επιδαύρου, μετά από δυο εξαιρετικές συναυλίες που έδωσε εκεί ο συνθέτης, σε παραγωγή που έγινε από το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, το καλοκαίρι του 2013.

Το μουσικό ύφος που θέλει να αναδείξει ο Ηλίας Ανδριόπουλους επιτυγχάνεται μέσα από τις ενορχηστρώσεις, οι οποίες είναι πετυχημένες κατά την γνώμη μου. Όσοι δεν χάρηκαν από κοντά αυτές τις δυο βραδιές του Ιούλη, μπορούν να τις απολαύσουν ακούγοντας το θαυμάσιο κλίμα που επικρατεί στα δύο αυτά cd. Με τον Τάση Χριστογιαννόπουλο, την Θεοδώρα Μπάκα και τις αδερφές Βουγιουκλή ως ερμηνευτές των έργων ΩΔΑΙ του Ανδρέα Κάλβου, ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ του Οδυσσέα Ελύτη, ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ του Μάνου Ελευθερίου και του Μιχάλη Μπουρμπούλη, ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ των Γιώργου Σεφέρη, Νίκου Γκάτσου και Μάνου Ελευθερίου και ΛΑΪΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ του Μιχάλη Μπουρμπούλη, αλλά και τους ταλαντούχους μουσικούς που συμμετέχουν, όπως ο Αχιλλέας Γουάστωρ στο πιάνο, Ηρακλής Ζάκας στο μπουζούκι και στο μαντολίνο και Αλέξανδρος Μποτίνης στο τσέλο, οι οποίοι βοήθησαν καταλυτικά, το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.

Ο Ηλίας Ανδριόπουλος ανήκει στην κατηγορία των μεγάλων συνθετών που ανέδειξε η Ελλάδα και έχουν αφήσει έργα κλασικά στον δρόμο τους, έργα με μεγάλη πολιτισμική αξία για τον τόπο μας. Τέτοιο έργο είναι και η κυκλοφορία αυτής της ζωντανής ηχογράφησης και έτσι πρέπει να την εκλάβουμε.

Ο ήχος των παραστάσεων της Μικρής Επιδαύρου ανήκει στον Γιάννη Παπαδόπουλο και η τεχνική επεξεργασία του ηχητικού υλικού στον Δημήτρη Ντούλια.

Το cd είναι μια παραγωγή των Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Αργοναύτες και έγινε με την υποστήριξη της Attica Bank. Κυκλοφορεί από την Artway – Τεχνότροπον/ Poytropon στον Ιανό και σε κεντρικά δισκοπωλεία.

 

   

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Κατάγομαι από μια οικογένεια που έζησε την τουρκική εισβολή και έχασε τα πάντα μέσα σε μια μέρα. Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον αρκετά φτωχό – ασχέτως αν στην πορεία οι γονείς μου ορθοπόδησαν και προχώρησαν. Όσο κι αν μεγαλώσεις, τα βιώματά σου δεν σε εγκαταλείπουν. Δεν έχω χάσει λοιπόν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Βιώνω απόλυτα αυτό που συμβαίνει γύρω μας
Μιχάλης Χατζηγιάννης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

19/11/1944 Γεννήθηκε στη Λευκάδα η μέτζο-σοπράνο Αγνή Μπάλτσα
19/11/1959 Γεννήθηκε ο συνθέτης Νίκος Ζούδιαρης

ΤΥΧΑΙΑ TAGS