133 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
19.05.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Δελτίο τύπου

The Kavafis Project - Πρώτη παρουσίαση στη Γερμανία

Μουσικά γεγονότα

Ορφέας

THE KAVAFIS PROJECT
Γιώργος Νταλάρας, Lambert Hamel, Αλέξανδρος Καρόζας
Wiener KammerOrchester, Wienersingakademie
Διεύθυνση: Stefan Vladar
 
Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 8.00 μ.μ., Philharmonie im Gasteig
Μετά την μεγάλη επιτυχία της πρώτης παγκόσμια πρεμιέρας στο Konzerthaus της Βιέννης το 2011, το έργο «Καβάφης» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Γερμανία στη Φιλαρμονική του Μονάχου “Philharmonie im Gasteig”.   Το «Kavafis Project» είναι ένα θεμελιώδες έργο που συνδέει την φιλοσοφική γνώση με την μουσική διαίσθηση.
Ο Γιώργος Νταλάρας, ο σημαντικότερος μουσικός πρεσβευτής της σύγχρονης Ελλάδας, ερμηνεύει το καινοτόμο έργο. Ο Lambert Hamel, ένας από τους πιο καταξιωμένους γερμανόφωνους ηθοποιούς, απαγγέλλει ποιήματα του Καβάφη στα Γερμανικά.
Το φωνητικό-συμφωνικό έργο θα παρουσιασθεί για πρώτη φορά στην Γερμανία ερμηνευμένο από τη Wiener KammerOrchester και τη χορωδία της Wiener Singakademie.
Ο Κωνσταντίνος Καβάφης είναι ο πλέον ρηξικέλευθος εκπρόσωπος της νεοελληνικής ποίησης. Το πάθος του ήταν το γράψιμο. Είλκυσε την προσοχή με τα ποιήματά του τυπωμένα σε μονόφυλλα που διένεμε σε φίλους του. Ο Καβάφης (1863-1933), που γεννήθηκε από Έλληνες γονείς στην Αλεξάνδρεια, ήταν ο αυστηρότερος κριτής των φιλοσοφικών, ιστορικών και ερωτικών ποιημάτων του.
Ο συνθέτης Αλέξανδρος Καρόζας μελοποίησε τα ποιήματα αποτίνοντας φόρο τιμής στην πολιτισμική πολυσχιδία του Ελληνισμού, καθώς αξιοποιεί στοιχεία της κλασικής ελληνικής και της μεσογειακής μουσικής παράδοσης.
Τόσο ο ποιητής, όσο και ο συνθέτης, δημιούργησαν από την οπτική γωνία του μετανάστη που ούτε αρνείται ούτε εκθειάζει την καταγωγή του. Αυτή η απόσταση επέτρεψε στον Αλέξανδρο Καρόζα να επεξεργαστεί την μελοποίηση των καβαφικών κειμένων επί τη βάσει της δυτικής κλασικής μουσικής, χωρίς, ωστόσο, να χάνει την επαφή με τις ρίζες της ελληνικής μουσικής παράδοσης.
«Η σύνθεση της ποίησης του Κωνσταντίνου Καβάφη από τον Αλέξανδρο Καρόζα είναι ένα ευφυέστατο μουσικό επίτευγμα» (Μίκης Θεοδωράκης, Αθήνα 4/10/2010)

Ποίηση: Κωνσταντίνος Καβάφης
Μουσική: Αλέξανδρος Καρόζας
Τραγούδι: Γιώργος Νταλάρας
Απαγγελία: Lambert Hamel
Wiener KammerOrchester / Χορωδία της Wiener Singakademie
Διεύθυνση: Stefan Vladar
 
Για περισσότερες πληροφορίες: www.kavafis.eu
www.greece-on-tour.eu
Εισιτήρια: www.muenchenticket.de

 

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Άλογα περήφανα οι επιθυμίες μου γονάτισαν κάθισαν χάμω.
Μίλτος Σαχτούρης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

20/5/1938 Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη η τραγουδίστρια Μαρινέλλα (Κυριακή Παπαδοπούλου)

ΤΥΧΑΙΑ TAGS