157 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
22.05.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Δελτίο τύπου

Πρόγραμμα Πολυχώρου Πολιτισμού «Γαλαξίας»

Μουσικά γεγονότα

Ορφέας

Από τις 8 Μαρτίου έως τις 16 Ιουνίου ο Δημοτικός Πολυχώρος Πολιτισμού «Γαλαξίας» ανοίγει τις πύλες του για να φιλοξενήσει τον α’ κύκλο των πολιτιστικών εκδηλώσεων, μια «γιορτή πολιτισμού», που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει με επιτυχία ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης.
Σπουδαίοι καλλιτέχνες αναγνωρισμένοι στο χώρο τους, αλλά και φρέσκοι, νέοι δημιουργοί, πολλοί εκ των οποίων δημότες, ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους στην καρδιά της Νέας Σμύρνης, στην κεντρική πλατεία της πόλης, εκεί όπου βρίσκεται ο πρόσφατα ανακαινισμένος «Γαλαξίας».
Το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα διαρκεί τέσσερις μήνες και παρουσιάζεται στην κεντρική αίθουσα του δημοτικού πολυχώρου με ελεύθερη είσοδο. Περιλαμβάνει συνολικά 73 εκδηλώσεις που χωρίζονται σε επτά θεματικές ενότητες: Έντεχνο, Λαϊκό – Παραδοσιακό τραγούδι, Jazz – Rock – Soul – Classic – Ethnic, Αφιερώματα, Νεολαία, Λογοτεχνία, Παιδικό Πρόγραμμα.
Η ενότητα «Παιδικό Πρόγραμμα» εντάσσεται για πρώτη φορά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του «Γαλαξία» και έρχεται να γεμίσει τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου με κουκλοθέατρο, θέατρο Σκιών, παιδικές θεατρικές παραστάσεις, αλλά και παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων.
Οι Πασχάλης Τόνιος, Βασίλης Λέκκας, Μελίνα Κανά, Λουδοβίκος των Ανωγείων και Ζωή Τηγανούρια, είναι άξιοι εκπρόσωποι της έντεχνης μουσικής που έχουν προσκληθεί –μεταξύ άλλων- στη σκηνή του Γαλαξία. Επίσης, μεγάλα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού όπως ο Κώστας Μακεδόνας, ο Χρήστος Νικολόπουλος και ο Δημήτρης Μπάσης θα δώσουν μοναδικές ερμηνείες στον δημοτικό πολυχώρο.
Δημοφιλείς, αλλά και νέοι ταλαντούχοι δημιουργοί και σολίστ (Quarteto Jazz, Στέλλα Χροναίου και Evocacion, Ζανέτ Καπούγια κ.ά.) παρασύρονται σε jazz, rock, soul και ethnic αυτοσχεδιασμούς, ενώ η «Όπερα της Βαλίτσας» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει την όπερα «Μποέμ» του Τζάκομο Πουτσίνι.
Μία σειρά από αφιερώματα (στους Μανώλη Ρασούλη, Μάρκο Βαμβακάρη, Στράτο Διονυσίου, Σταύρο Ξαρχάκο, Νίκο Γκάτσο και Μάνο Ελευθερίου κ.ά) έρχονται να αποτίσουν φόρο τιμής σε σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς, ενώ στη θεματική ενότητα Λογοτεχνία διακεκριμένοι συγγραφείς και ποιητές παρουσιάζουν το έργο τους.
Οι Λάκης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Γερμανός, Στάθης Δρογώσης, Ρους, 15-50, Domenica και πολλοί ακόμη αναμένεται να προσελκύσουν με τους ιδιαίτερους ήχους και τη σύγχρονη μουσική δημιουργία τους το νεανικό κοινό. Στην ίδια ενότητα Νεολαία παρουσιάζεται και η κωμική παράσταση «Μια απ’ τα Γίδια».

«Για 4 μήνες δημιουργείται στον Γαλαξία μία όαση πολιτισμού για μικρούς και μεγάλους. Σε αυτήν, ας διώξουμε μακριά την κατήφεια των ημερών» δηλώνει ο Βαγγέλης Χατζατουριάν, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σε πείσμα των δυσμενών οικονομικών συνθηκών, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης παρουσιάζει στους δημότες και κατοίκους του ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

 Δύο ώρες πριν από την καθορισμένη ώρα έναρξης της παράστασης θα ξεκινούν να διατίθενται 300 αριθμημένες κάρτες δωρεάν εισόδου. Απαραίτητη προϋπόθεση για τους δημότες είναι η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δημοτολόγιο του Δήμου. Οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητα και έναν λογαριασμό στο όνομά τους.

Ο δεύτερος κύκλος των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Γαλαξία έχει προγραμματιστεί για την περίοδο Οκτώβριος – Δεκέμβριος του 2013.

Ακολουθεί το πολιτιστικό πρόγραμμα του πολυχώρου «Γαλαξία» όπως έχει διαμορφωθεί για τον μήνα Μάρτιο:
Παρασκευή 8 Μαρτίου, 20.00: Τραγούδια αφιερωμένα στην Ημέρα της Γυναίκας από τον Πασχάλη Τόνιο.
Σάββατο 9 Μαρτίου, 15.00: Τα παιδιά παίζοντας μαθαίνουν τη μουσική. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά άνω των 5 ετών. Πραγματοποιείται σε δύο ωριαία διαδοχικά τμήματα με τη συμμετοχή 50 παιδιών στο καθένα.  
Σάββατο 9 Μαρτίου, 20.00: Αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη.“Εδώ είναι του Ρασούλη”. Με τη συμμετοχή του μουσικοσυνθέτη Πέτρου Βαγιόπουλου και την κόρη του Μανώλη Ρασούλη, Ναταλία.
Κυριακή 10 Μαρτίου, 15.00: “Το χωριό της ΑΒ”. Κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου. Το ονειρικό ταξίδι της μικρής Μαργαρίτας στο χωριό των γραμμάτων.
Κυριακή 10 Μαρτίου, 20.00: Λάκης Παπαδόπουλος. “Σκληρά παιχνίδια”.
Τετάρτη 13 Μαρτίου, 20.00: Κώστας Μακεδόνας. “Τα ωραιότερα θα σου έχω αγορασμένα”.
Παρασκευή 15 Μαρτίου, 20.00: Χρήστος Νικολόπουλος. “Εγώ θα σου μιλάω με τα τραγούδια μου”.
Σάββατο 16 Μαρτίου, 15.00: Θέατρο σκιών του Τάσου Κώνστα. “Οι μεταμορφώσεις του Καραγκιόζη”.
Σάββατο 16 Μαρτίου, 20.00: Βαγγέλης Γερμανός. “Από τα μπαράκια ως τα μπουζούκια”.
Κυριακή 17 Μαρτίου, 15.00: Θέατρο σκιών του Τάσου Κώνστα. “Το καρναβάλι του Καραγκιόζη”.
Κυριακή 17 Μαρτίου, 20.00: Αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη με τον Στέλιο Βαμβακάρη.
Δευτέρα 18 Μαρτίου, 20.00: Μουσικό συγκρότημα Fairy Tales. Αφιέρωμα στους Βeatles και τη δεκαετία των 70’s.
Τρίτη 19 Μαρτίου, 20.00: Οι Κράμα (pop & rock μπάντα) παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στα 70’s.
Τετάρτη 20 Μαρτίου, 20.00: Δημήτρης Μπάσης. “Του τραγουδιού ταξίδι”.
Παρασκευή 22 Μαρτίου, 20.00: Νίκος Ανδρουλάκης. “Από παλιά έως σήμερα”. Κρητικά παραδοσιακά τραγούδια.
Σάββατο 23 Μαρτίου, 15.00: Τα παιδιά παίζοντας μαθαίνουν τη μουσική. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά άνω των 5 ετών. Πραγματοποιείται σε δύο ωριαία διαδοχικά τμήματα με τη συμμετοχή 50 παιδιών στο καθένα.  
 Σάββατο 23 Μαρτίου, 20.00: Ρους. “One man band project”.
Κυριακή 24 Μαρτίου, 15.00: Θέατρο σκιών του Τάσου Κώνστα. “Ο Αθανάσιος Διάκος στο μοναστήρι” (για παιδιά άνω των 5 ετών).
Κυριακή 24 Μαρτίου, 20.00: Νίκος Βαρβαρέσος και Στέλλα Καρυδά. Βραδιά λαϊκού τραγουδιού.“Καροτσέρη τράβα η συνέχεια των τραγουδιών”.
Τρίτη 26 Μαρτίου, 20.00: Αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου. Επιμέλεια Τζώρτζης Καλάργαρης.
Τετάρτη 27 Μαρτίου, 20.00: “Της νιότης χρώματα”. Έντεχνο μουσικό συγκρότημα. Μια αναδρομή στο έντεχνο και λαϊκό των δεκαετιών 60’s και 70’s.
Πέμπτη 28 Μαρτίου, 20.00: Αφιέρωμα στον Δήμο Μούτση. Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ. Μουσική συναυλία.
Παρασκευή 29 Μαρτίου, 20.00: Βράβευση του παγκόσμιου πρωταθλητή στο Grappling, Ερμή Δημητρόπουλου, από το τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης.
Σάββατο 30 Μαρτίου, 15.00: ”Ο παππούς ο Αίσωπος”. Ένα δέντρο που μιλάει, ο παππούς ο Αίσωπος, ο φίλος μας ο Μιχαλάκης και τα ζώα του δάσους σε ένα παραμύθι γεμάτο τραγούδια.
Σάββατο 30 Μαρτίου, 20.00: Ζωή Τηγανούρια. Στην παράσταση “Zoe’s Code LIVE” η Ζωή Τηγανούρια συνδυάζει ιδανικά τους “δρόμους” της δύσης μέσα από tango, latin και jazz αποχρώσεις.
Κυριακή 31 Μαρτίου, 15.00: “Το χωριό της ΑΒ”. Κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου. Το ονειρικό ταξίδι της μικρής Μαργαρίτας στο χωριό των γραμμάτων.
Κυριακή 31 Μαρτίου, 20.00: Ο Στέφανος Δεκεριάν παρουσιάζει μια επιλεγμένη ανθολογία με μπαλάντες και τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου.  

 

 
 

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Πατρίδα είναι αυτό που αντέχει η καρδιά του κάθε ανθρώπου να υπερασπιστεί.
Γιώργος Νταλάρας

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

23/5/1942 Πέθανε ο συνθέτης Παναγιώτης Τούντας
23/5/1943 Γεννήθηκε στην Αθήνα η τραγουδίστρια Βίκυ Μοσχολιού

ΤΥΧΑΙΑ TAGS