94 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
14.10.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Τ. Καραντής, Κ. Πατσαλής, Χ. Σωφρονά, Δ. Παπαδοπούλου

Στέλιος Καζαντζίδης: Η φωνή ζει

Δώρα Παπαδοπούλου

Όλα έδειχναν πως θα ήταν μία μαγική βραδιά. Έστω κι αν ο τιμώμενος ήταν απών, η μορφή και τα τραγούδια του θα ήταν παρόντα. Θεωρήσαμε εξ’ αρχής πως αυτή ήταν μία σημαντική πρωτοβουλία για να βοηθηθεί η δραστηριότητα του σωματείου «Αρωγή», με αναμφισβήτητα ισχυρές καλλιτεχνικές παρουσίες, με σπουδαία τραγούδια και μνήμες για έναν καλλιτέχνη που σημάδεψε με τη σημαντική του προσφορά το ελληνικό τραγούδι, το Στέλιο Καζαντζίδη. Άλλωστε επιλέξαμε να παρακολουθήσουμε τη συναυλία ως θεατές και όχι απλά ως συνεργάτες του Ορφέα. Όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν λίγο διαφορετικά το βράδυ της Παρασκευής 18 Σεπτέμβρη στο Καλλιμάρμαρο της Αθήνας.
Υψηλές προσδοκίες, άδοξο τέλος…
Χρύσα Σωφρονά

Ο Στέλιος Καζαντζίδης είναι ένας από τους ερμηνευτές που αγαπήθηκαν πολύ απ’ όλο τον Ελληνισμό, αφού ήταν η φωνή του λαού. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους καλλιτέχνες που τον τίμησαν με τη μεγάλη αυτή συναυλία στο Παναθηναϊκό Στάδιο, και ιδιαιτέρως στην ψυχή της διοργάνωσης, την Μαρινέλλα, τόσο για τη συναυλία όσο και για τον αγώνα που κάνει όλα αυτά τα χρόνια για την «Αρωγή».
Mπροστά σ’ αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός, για μία ακόμα φορά δεν έλειψαν τα μίζερα σχόλια από κάποια ΜΜΕ και Blogs… Θα σταθώ μόνο σε κάτι που αφορά τη νέα γενιά ακροατών, στην οποία και ανήκω. Έγιναν πολλά σχόλια για τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες («γιατί συμμετέχει “αυτός”, γιατί δεν συμμετέχει “εκείνος”», κλπ.) Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ καλό το να γίνονται (και) αφιερώματα στα οποία να συμμετέχουν καλλιτέχνες που έχουν απήχηση σε πολύ κόσμο (όπως οι δεκάδες χιλιάδες ακροατές που σχεδόν γέμισαν το Καλλιμάρμαρο), ΚΑΙ στους νέους. Γιατί με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίσουν οι νεότερες γενιές την καλή ελληνική μουσική. Πράγματι, στο Στάδιο βρέθηκαν πάρα πολλά νέα παιδιά και αυτό είναι πολύ παρήγορο στην εποχή μας!
Κατά τη διάρκεια της συναυλίας (όσο πρόλαβε να διαρκέσει…) ακούστηκαν Μεγάλα τραγούδια, τα οποία ο κόσμος τραγούδησε μαζί με τους καλλιτέχνες. Δυστυχώς όμως, μια συναυλία που είχε προοπτικές να μείνει στην ιστορία σαν γεγονός, τελικά θα μείνει στην ιστορία για το παράδοξο σκηνικό “συναυλία με βροχή”, εξ’ αιτίας της αμέλειας(;) κάποιων… Και είναι πραγματικά κρίμα, τόσο για τους καλλιτέχνες που κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για την πραγματοποίησή της, όσο και για τους ακροατές που ήρθαν στην Αθήνα όχι μόνο από όλες τις γωνιές της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό!
Ελπίζουμε η συναυλία της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή να ολοκληρωθεί χωρίς απρόοπτα!


Με οργανωτικά προβλήματα και υπό βροχή το αφιέρωμα στον Καζαντζίδη στο Καλλιμάρμαρο (18/9)
Τάσος Π. Καραντής

Ακούστηκε και διαφημίστηκε όσο κανένα άλλο το αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη(«Η φωνή ζει») στο Καλλιμάρμαρο(18/9), αλλά ήταν κι άτυχο, αφού ταλαιπωρήθηκε από οργανωτικά προβλήματα και τον καιρό, μια κι η βροχή διέκοψε, σχεδόν στα μισά, τη συναυλία.
Δεν ανήκω στους γκρινιάρηδες, που έλεγαν, επικαλούμενοι διάφορους λόγους, ότι δεν έπρεπε να γίνει το αφιέρωμα. Καλό είναι να τιμάται, με όποια αφορμή και τρόπο, η μεγαλύτερη – σε έκταση και όγκο – φωνή της Ελλάδας κι ο τραγουδιστής που έχει αγαπηθεί τόσο πολύ από το ευρύ κοινό. Εξάλλου, αυτό έδειξε κι η μεγάλη προσέλευση του κόσμου που σχεδόν γέμισε το Καλλιμάρμαρο. Χρειαζόταν όμως καλύτερη οργάνωση, ακόμα και στο θέμα του καιρού, μια κι οι προβλέψεις ήταν γνωστές. Έπρεπε, ή να μετατεθεί η συναυλία σε άλλη ημερομηνία ή να υπήρχε μέριμνα για σκέπαστρα, διότι το κοινό, τελικά, πλήρωσε ολόκληρο εισιτήριο και παρακολούθησε μισή συναυλία. Και, επίσης, ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα κατά την είσοδο του στο στάδιο, αφού ανάγκασαν χιλιάδες κόσμου να περάσει από δυο μόνο εισόδους, αριστερά και δεξιά, με αποτέλεσμα να συνωστιστεί ασφυκτικά επί, τουλάχιστον, 40λεπτο! Τέλος, ο ήχος, το βασικό σε μια συναυλία, δεν ήταν καλός, αφού, συνεχώς, ακουγόταν από τον κόσμο, το μαζικό παράπονο «δεν ακούμε», ενώ αρκετά συχνά υπήρχε ενοχλητικός αντίλαλος! Ακόμα κι οι, σπουδαίοι, ερμηνευτές που συμμετείχαν, δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα! Οι ερμηνείες τους δεν ήταν αντάξιες της περίστασης και των τραγουδιών. Εξαίρεση αποτέλεσαν, ο, πάντα υποδειγματικός, Νταλάρας, που ερμήνευσε πολύ καλά κι εκφραστικά τα τραγούδια που είπε κι η Μαρινέλλα, που είχε και το όλο βάρος της βραδιάς, κάνοντας ντουέτα με όλους τους συμμετέχοντες τραγουδιστές! Συμπερασματικά θα έλεγα, ότι αυτό το αφιέρωμα – γεγονός στο Στέλιο Καζαντζίδη ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες και κατέληξε σε μια ανολοκλήρωτη και με πάσης φύσεως προβλήματα συναυλία υπό βροχή!

Το ρεπορτάζ
Δώρα Παπαδοπουλου
Από νωρίς ο κόσμος άρχισε να κατακλύζει τους δρόμους γύρω από το Παναθηναϊκό Στάδιο. Η συναυλία – αφιέρωμα στο Στέλιο Καζαντζίδη, το πρώτο μεγάλο από τα δύο δίδυμα events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 9 και μισή. Παρόλο που η μεσημεριανή βροχή στην Αθήνα είχε κάνει τα πάντα μούσκεμα, ο ουρανός ήταν καθαρός και η προοπτική καλή. Κανείς άλλωστε δεν είχε πει κάτι για το αντίθετο, πλην των … μετεωρολόγων. Από νωρίς επίσης, ο χώρος μπροστά από το στάδιο είχε αρχίσει να θυμίζει πανηγύρι. Όσο εύκολα μπορούσε κανείς να φάει πίτα γύρο και χοτ ντογκ από τα δεκάδες αυτοσχέδια σουβλακερί που είχαν στηθεί στην περιοχή, άλλο τόσο δύσκολα μπορούσε να μαντέψει ότι είχε να κάνει με συναυλία αφιερωμένη στον Καζαντζίδη.
Όταν δε, ήλθε η ώρα να ανοίξουν οι πόρτες, φάνηκαν τα πρώτα οργανωτικά προβλήματα. Χιλιάδες ανθρώπων –και μιλάμε για 60.000 και 65.000 κόσμο στο σύνολό του- συνωστίστηκαν στις δύο ακριανές εισόδους του σταδίου και υποχρεώθηκαν ασφυκτιώντας πάνω από 30 και 40 λεπτά στις ουρές να ανεβοκατέβουν διπλά τα σκαλιά του σταδίου, διότι οι υπόλοιπες είσοδοι παρέμειναν κλειστές για λόγους που μόνο οι διοργανωτές γνωρίζουν. Όταν η συναυλία ξεκίνησε, σχεδόν στην ώρα της είναι η αλήθεια, διαπιστώσαμε ότι το μισό στάδιο άκουγε … το άλλο μισό, αντί των καλλιτεχνών και των τραγουδιών. Αυτό και άλλα σοβαρά προβλήματα στον ήχο, συνεχίστηκαν δυστυχώς για αρκετή ώρα, μετά την έναρξη. Όταν στον ορίζοντα φάνηκαν οι πρώτες αστραπές, νομίζω πως όλοι άρχισαν να απεύχονται αυτό που τελικά ήταν μοιραίο να συμβεί.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ένα μικρό αφιέρωμα επί των οθονών στο σωματείο «Αρωγή» και το έργο του και ένα σύντομο χαιρετισμό της προέδρου του. Με τη φωτογραφία του Στέλιου Καζαντζίδη στο video wall και τη φωνή του να προλογίζει το πρώτο τραγούδι, οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες εμφανίστηκαν στη σκηνή όλοι μαζί. Η Μαρινέλλα, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Χάρις Αλεξίου, η Γλυκερία και ο Πασχάλης Τερζής ξεκίνησαν τη βραδιά τραγουδώντας «Αυτή η νύχτα μένει». Μόνη της η Μαρινέλλα, ξεκίνησε τη δική της συμμετοχή με τα τραγούδια «Μαντουμπάλα», «Δεν θα ξαναγαπήσω», «Ας παν' στην ευχή τα παλιά», «Όποια και να 'σαι» και συνέχισε παρέα με το Γιώργο Νταλάρα σε ακόμη τέσσερα τραγούδια τα «Παράπονο», «Το πέλαγο είναι βαθύ», «Βράχο-βράχο» και «Κουρασμένο παλικάρι».
‘Ηταν η σειρά του Δημήτρη Μητροπάνου να μας θυμίσει το θρυλικό «Σαββατόβραδο» και μετά από δύο ακόμη τραγούδια να κλείσει με ένα ντουέτο με τη Μαρινέλλα Ήδη, σύννεφα είχαν σκεπάσει τα αστέρια και οι πρώτες σταγόνες της βροχής είχαν κάνει την εμφάνισή τους. Και ήταν φανερό, ήδη από τη στιγμή που η Χάρις Αλεξίου εμφανίστηκε στη σκηνή με μία ομπρέλα, αμέσως μετά, πως πολύ σύντομα η ομπρέλα θα γίνει απαραίτητη και σε εκείνη και στους χιλιάδες θεατές της συναυλίας. Μετά τη συμμετοχή της Αλεξίου που ξεκίνησε με το «Αγριολούλουδο» και το ντουέτο της με τη Μαρινέλλα στο τραγούδι «Νυχτερίδες κι αράχνες» ήταν η σειρά του Γιώργου Νταλάρα με τα «Πάρε τα χνάρια», «Καρδιά πληγωμένη» και «Η ζωή μου όλη». Ακολούθησε η Γλυκερία με τη «Ζιγκουάλα» και τον «Γυάλινο κόσμο», πλέον κάτω από δυνατή βροχή. Το «Μη μου λέτε γι' αυτή» από την ερμηνεύτρια ήταν και η αρχή του τέλους της συναυλίας. Ο έρημος ο Πασχάλης Τερζής πρόλαβε να πει δύο τραγούδια, αλλά ήταν τελικά αυτός που έκανε φινάλε ανακοινώνοντας στο ακροατήριο την οριστική διακοπή. Δύσκολο να πει κανείς πως το κοινό δεν αντιμετώπισε την εξέλιξη με ανακούφιση, αφού η καταρρακτώδης βροχή που έπεφτε πια στο στάδιο, είχε κάνει δύσκολα τα πράγματα και δε μπορούσε πια να επιτρέψει οποιαδήποτε συνέχεια.
Όπως δείχνουν τα γεγονότα, καμία μέριμνα δεν ελήφθη από τους διοργανωτές για την περίπτωση βροχής, που και πιθανή ήταν για τον κοινό νου μιας και είχαν ανοίξει πάλι οι ουρανοί νωρίτερα το μεσημέρι, και βέβαιη σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Η συναυλία έγινε ενώ μπορούσε να είχε αναβληθεί και μετατεθεί σε άλλη μέρα, έγκαιρα. Και αφού αποφασίστηκε να γίνει, κανένα μέτρο δεν έλαβε κανείς για τους αφανείς πρωταγωνιστές, τους μουσικούς και τα ακριβά και πολύτιμα εργαλεία της δουλειάς τους, τους τεχνικούς αλλά και τους καλλιτέχνες εν τέλει επί σκηνής. Μία τέντα ρε παιδιά, τι κόστος έχει; Μία τέντα, ένα σκέπαστρο, κάτι.
Είναι προφανές πως οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες ανέτρεψαν τον αρχικό καλλιτεχνικό σχεδιασμό της βραδιάς. Ακούσαμε λιγότερα τραγούδια, είδαμε λιγότερα ντουέτα επί σκηνής, λιγότερα ντοκουμέντα επί της οθόνης, λιγότερο Καζαντζίδη επί της ουσίας και οι όποιες σκηνοθετικές πρωτοβουλίες του Σταμάτη Φασουλή, αν υπήρξαν, πνίγηκαν στην καταιγίδα. Οι πολλές οργανωτικές ατέλειες, αμέλειες και αστοχίες εξέθεσαν και τους ίδιους τους καλλιτέχνες και τη φιλότιμη προσπάθειά τους. Ιδιαίτερα, Νταλάρας και Γλυκερία χάρισαν τις πιο προσεγμένες και ουσιαστικές ερμηνείες.
Στη Θεσσαλονίκη ελπίζουμε πως όλα πήγαν καλύτερα για να δει ο κόσμος ολοκληρωμένο το διπλό αυτό αφιέρωμα στο Στέλιο Καζαντζίδη, έτσι όπως το φαντάστηκαν και το σχεδίασαν οι εμπνευστές του, χωρίς προβλήματα και μόνο με τραγούδια. Όσο για τη συναυλία της Αθήνας, αναμφίβολα θα τη θυμούνται για καιρό όσοι βρέθηκαν εκεί. Επιστρέφοντας ξημερώματα στο σπίτι μου, μου ήλθε στο μυαλό, δίχως να το πολυσκεφτώ, το πρώτο τραγούδι στην καριέρα του Καζαντζίδη: «Για μπάνιο πάω κι αν θέλεις έλα …».

Η φωνή του Στέλιου ζει και βασιλεύει!
Κώστας Πατσαλής

Έγραφαν πολλοί σε blog και σε εφημερίδες πριν καν γίνει ακόμα η πρώτη συναυλία «τι θα ήθελε ο Καζαντζίδης» , «τι θα ταίριαζε στον Καζαντζίδη», «τι θα έκανε αν ζούσε ο Καζαντζίδης» κι ένα σωρό άλλα ως «μετεμψύχωση» του Καζαντζίδη. Εγώ δεν θα σταθώ σε όλα αυτά! Θα μείνω σε αυτό που είδα εκείνο το ιστορικό πια βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου του 2009 στο Καλλιμάρμαρο. Αυτό που ξεχείλιζε απ’ όλους τους τραγουδιστές ήταν η αγάπη κι σεβασμός στο «μύθο» Καζαντζίδη! Το εύρημα του Στ. Φασουλή να ακουστεί πρώτα το «ααα…» της εισαγωγής του Καζαντζίδη από το τραγούδι «Αυτή η νύχτα μένει» κι ύστερα να κάνουν την εμφάνισή τους όλοι οι τραγουδιστές μαζί ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό. Η Μαρινέλλα ήταν εντυπωσιακή στην ερμηνεία της «Μαντουμπάλας» αλλά και στα ντουέτα με τον Γιώργο Νταλάρα (μοναδική στιγμή οι ερμηνείες τους στο «Κουρασμένο παλικάρι»). Ο Δ.Μητροπάνος ξεσήκωσε το κοινό με το «Σαββατόβραδο», ενώ η Χ.Αλεξίου έκανε μια διαφορετική και μη αναμενόμενη εμφάνιση με ομπρέλα αφού η βροχή είχε αρχίσει να πέφτει στο Καλλιμάρμαρο. Ο Γ.Νταλάρας θύμισε πολλά τραγουδώντας το «Καρδιά πληγωμένη». Η Γλυκερία με αδιάβροχο-λόγω καιρού- εντυπωσίασε με τον «Γυάλινο κόσμο». Ο Π. Τερζής επωμίστηκε το δύσκολο έργο να αναγγείλει το σταμάτημα της συναυλίας , μετά το «Βραδιάζει» που ερμήνευσε, γιατί η βροχή πια ήταν ιδιαίτερα δυνατή κι υπήρχε κίνδυνος για ηλεκτροπληξία ! Σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας όλοι οι ερμηνευτές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ακόμα κι όταν ο καιρός άρχισε να γίνεται αντίπαλός τους! Κι αυτό για έναν και μοναδικό λόγο, τον Στέλιο!
Ακούστηκαν και γράφτηκαν διάφορα μετά τη συναυλία για την επιλογή των τραγουδιών. Ο Στέλιος Καζαντζίδης δεν είχε 2 -3 σουξεδάκια αλλά εκατοντάδες! Φρονώ ότι οι τραγουδιστές διάλεξαν τραγούδια που τους άρεσαν (κι αυτό είναι απόλυτα κατανοητό) αλλά και με γνώμονα το πόσο γνωστό κι αγαπητό ήταν στον κόσμο ώστε να τον βάλουν να συμμετέχει τραγουδώντας. Κι αυτό επιχειρήθηκε από την αρχή κιόλας! Ο στόχος ήταν να τραγουδήσουμε όλοι μαζί για τον Στέλιο. Ακούγοντας ένα όχι τόσο γνωστό τραγούδι του Στέλιου (πχ. Την «Παράκληση» που εγώ λατρεύω) μάλλον κακό θα έκανε στη συναυλία, αφού ο στόχος δεν ήταν να μάθει ο κόσμος εκείνο το βράδυ τραγούδια «αδικημένα» ! Τώρα από τα γνωστά τραγούδια κάποια έμειναν απ’ έξω. Αναμενόμενο. Έπρεπε να γίνει επιλογή για διάρκεια περίπου 2 ωρών!
Κι ένα τελευταίο. Διάβασα διάφορα σχόλια σε blog για τα τραγούδια που ακούστηκαν με τη Μαρινέλλα στο βίντεο της «Αρωγής» πριν ξεκινήσει η συναυλία. Απλά να πω, ότι το βίντεο δεν είχε σχέση με το θέμα της συναυλίας. Κύριο θέμα του ήταν η προβολή του Σωματείου. Η μουσική υπόκρουση του βίντεο με 2 τραγούδια της Μαρινέλλας (Κοίτα με στα μάτια, Τολμώ) έγινε-για όσους δεν ξέρουν- γιατί η Μαρινέλλα εδώ και 10 χρόνια είναι η πρέσβειρα της «Αρωγής» κι έχει βοηθήσει ,κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, πάρα πολύ το συγκεκριμένο Σωματείο.
Τελικό συμπέρασμα: Η φωνή του Στέλιου ζει και βασιλεύει!

Το πρόγραμμα της συναυλίας (με κόκκινο τα τραγούδια που δεν ακούστηκαν)
ΤΟ ΠΕΛΑΓΟ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΥ – ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ
Ορχήστρα
ΑΥΤΗ Η ΝΥΧΤΑ ΜΕΝΕΙ
Όλοι

Μαρινέλλα
ΜΑΝΤΟΥΜΠΑΛΑ / ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΓΑΠΗΣΩ / ΑΣ ΠΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΑ ΠΑΛΙΑ / ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ’ ΣΑΙ
Μαρινέλλα - Γιώργος Νταλάρας
ΠΑΡΑΠΟΝΟ / ΤΟ ΠΕΛΑΓΟ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΥ / ΒΡΑΧΟ-ΒΡΑΧΟ / ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ

Δημήτρης Μητροπάνος
ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ / ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΜΟΥ ΕΠΟΧΕΣ / ΠΟΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ
Μαρινέλλα - Δημήτρης Μητροπάνος
ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Χάρις Αλεξίου
ΑΓΡΙΟΛΟΥΛΟΥΔΟ / ΑΠΟΨΕ Σ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΟΥ
Μαρινέλλα - Χάρις Αλεξίου
ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ ΚΙ ΑΡΑΧΝΕΣ

Γιώργος Νταλάρας
ΠΑΡΕ ΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΜΟΥ / ΚΑΡΔΙΑ ΠΛΗΓΩΜΕΝΗ / Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ

Γλυκερία
ΖΙΓΚΟΥΑΛΑ / ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ / ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙ΄ΑΥΤΗ

Πασχάλης Τερζής
ΕΓΩ ΕΙΜ' ΑΗΤΟΣ / ΒΡΑΔΙΑΖΕΙ / ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ

Μαρινέλλα - Γλυκερία
ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑΤΑ

Χάρις Αλεξίου - Δημήτρης Μητροπάνος
ΦΕΥΓΩ ΜΕ ΠΙΚΡΑ ΣΤΑ ΞΕΝΑ

Μητροπάνος
ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΜΟΥ / ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ

Γλυκερία
ΣΗΚΩ ΧΟΡΕΨΕ ΚΟΥΚΛΙ ΜΟΥ / ΤΗΣ ΓΕΡΑΚΙΝΑΣ ΓΙΟΣ

Νταλάρας-Γλυκερία
ΑΣΠΡΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΦΟΡΩ / ΠΟΛΛΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝΕ

Γιώργος Νταλάρας Χάρις Αλεξίου
ΟΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΕΣ

Χάρις Αλεξίου
ΣΤΙΣ ΦΑΜΠΡΙΚΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ / ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ

Πασχάλης Τερζής
ΓΥΡΙΖΩ ΑΠ ΤΗ ΝΥΧΤΑ / ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΜΑΡΤΗΜΑ

Μαρινέλλα - Πασχάλης Τερζής
Η ΠΡΩΤΗ ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ


Όλοι
ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ / ΥΠΑΡΧΩ / ΔΥΟ ΠΟΡΤΕΣ ΕΧΕΙ Η ΖΩΗ
Φωτογραφίες: Χρύσα Σωφρονά
Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Στην άμμο τα έργα στήνονται μεγάλα των ανθρώπων και σαν παιδάκι τα γκρεμίζει ο Χρόνος με το πόδι.
Κώστας Καρυωτάκης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

14/10/1952 Γεννιούνται οι τραγουδοποιοί Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας
14/10/2004 Πέθανε ο τραγουδιστής και ηθοποιός Βλάσης Μπονάτσος

ΤΥΧΑΙΑ TAGS