116 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
24.08.2019
Ορφέας | Main Feed

Μουσικά ρεπορτάζ

Ιωάννα Φατιόνα Χύζμο

Κάθε άλλο παρά βλαβερή βέβαια, αποδείχτηκε η συγκεκριμένη μουσικοθεατρική παράσταση στο θέατρο ELIART, με την Ευσταθία και την ηθοποιό Ανδρομάχη Μαρκοπούλου. Η Ευσταθία είναι γνωστή για το ιδιαίτερο στυλ της αλλά και για τους “προκλητικούς” στίχους που ερμηνεύει. Η ιδέα όμως, να περιλαμβάνονται σκετσάκια, που ουσιαστικά ήταν μικρές ιστορίες που προλόγιζαν τα τραγούδια, ήταν πολύ εύστοχη.

Το υποκριτικά σημεία της Ανδρομάχης και οι διηγήσεις που έκανε, προβλημάτιζαν προς στιγμήν και συνδέονταν με το νόημα του τραγουδιού που ακολουθούσε. Η Ευσταθία έδειξε την δυναμική της προσωπικότητα που δεν φαίνεται μόνον από την εμφάνισή της αλλά και από τα τραγούδια που ερμηνεύει καθώς, και τα μηνύματα που αυτά μεταφέρουν.   Είναι από τις λίγες τραγουδίστριες που, κατά τη γνώμη μου, αυτό που εκπέμπουν, αυτό είναι. Αφοπλιστικά ξεκάθαρη σε αυτό που θέλει να παρουσιάσει. Κάποια στιγμή μας εξέπληξε όταν άναψε και κάπνισε ένα τσιγάρο επί σκηνής.
Η σκηνή του ELIART είναι αρκετά φιλική προς τέτοιου είδους θεάματα όπως επίσης και ο φωτισμός του σκηνικού ήταν εξίσου καλός. Ίσως το μοναδικό πράγμα που δεν είδα, ήταν η συμμετοχή του κοινού. Αυτό όμως έχει μικρή σημασία μπροστά σε αυτό που παρουσιάζει η Ευσταθία, μιας και δεν είναι πολλοί αυτοί που τολμούν να πουν μέσω των στίχων τους τα πράγματα με το όνομά τους και αυτοί που υπηρετούν το συγκεκριμένο ποπ είδος τραγουδιού στην Ελλάδα, είναι κάτι έξω από τα συνηθισμένα.

Εκτός από τα καινούργια της τραγούδια ακούστηκαν και παλιότερα, όπως τα «Όλα αλλάζουν», «Θέλω να ερωτευτώ», «Σε ευχαριστώ», «One night stand», «Έρως ο αιμοβόρος» και πολλά ακόμα. Την σκηνοθεσία της παράστασης ανέλαβε ο Αντώνης Καλογιάννης.

Φωτογραφίες: Ιωάννα Φατιόνα Χύζμο

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Το γιαούρτι, που μια μέρα πριν από το ευρώ, έκανε 48 δραχμές και μια μέρα μετά τριακόσιες πενήντα – σε δραχμές – εμείς το φάγαμε αδιαμαρτύρητα. Το ίδιο γιαούρτι ήταν, ίσως και χειρότερο, αλλά εμείς το πληρώσαμε χωρίς να πούμε λέξη. Δηλαδή ως λαός είμαστε πολύ του γιαουρτιού.
Σταμάτης Κραουνάκης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

25/8/1934 Γεννήθηκε ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής

ΤΥΧΑΙΑ TAGS