139 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
14.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Μουσικά ρεπορτάζ

Κωνσταντίνα Μακρογιάννη

ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΑΨΟΓΑ… ΧΑΡΟΥΛΑ ΑΛΕΞΙΟΥ -  ΤΑΝΙΑ ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΟΥ

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Μακρογιάννη


Ίσως φανεί λίγο περίεργος ο τίτλος. Αλλά τι να γράψει κανείς για μία βραδιά που πραγματικά όλα λειτουργούσαν άψογα. Από την παρουσία των καλλιτεχνών, την δεξιότητα των μουσικών, του άρτιου ήχου και του άψογα δομημένου προγράμματος.

Εξάλλου, δεν γνωρίζω αν δικαιούμαι κριτικής, όταν πρόκειται για δύο μεγάλες φωνές, που έχουν διανύσει την πορεία τους στο καλλιτεχνικό στερέωμα και, αναμφισβήτητα, ανήκουν σε εκείνους που έχουν γράψει την ιστορία του νεότερου ελληνικού τραγουδιού.

Οι μεγάλες αυτές φωνές , η Χαρούλα Αλεξίου και η Τάνια Τσανακλίδου, ήταν εκείνες που ταξίδεψαν το κοινό το βράδυ της πρώτης μέρας της άνοιξης, την Παρασκευή 21 Μαρτίου.

Οι δύο καλλιτέχνιδες παρουσιάστηκαν ανάμεσα στα ρυθμικά χειροκροτήματα του κοινού, τα οποία καθοδήγησε το νεανικό συγκρότημα Νouveau Sextet, με το τραγούδι "Πες το κι έγινε".  Ερμήνευσαν, αμφότερες, γνωστά τραγούδια, που το κοινό αποδέχονταν με ενθουσιασμό και έδειχνε να απολαμβάνει σιγοντάροντας τα με τις μεγάλες κυρίες.

Η Τάνια Τσανακλίδου ερμήνευσε τραγούδια θεατράλε, όπως "Το χρώμα της ημέρας", "Είμαι φτωχός", "Μαμά γερνάω", "Το γυφτάκι" και με ροκ στοιχεία το παραδοσιακό "Καίγομαι".

Βέβαια από την Τάνια Τσανακλίδου το θεατρικό στυλ δεν παραλείπεται ποτέ. Κάνοντας θα έλεγα, πρόζα, με δυνατή φωνή, προσέλκυε το κοινό.

 
  
  
  
 

 

Η Χαρούλα Αλεξίου, με την στεντόρεια φωνή της, παρουσίασε ευρύτερο ρεπερτόριο. Ανάμεσα στα τραγούδια της "Οπως και να ΄σαι", "Μάλιστα κύριε", "Ζήλεια μου", "Μία είναι η ουσία", "Όλα σε θυμίζουν".


Οι δύο μεγάλες κυρίες του ελληνικού τραγουδιού κατείχαν μεγαλοπρέπεια, όσον αφορά τη σκηνική τους παρουσία. Συνεχώς αντάλασσαν αμφίδρομο χιούμορ πάνω στη σκηνή και προϊδέαζαν, με το διάλογό τους, τραγούδια που θα ακολουθούσαν. Η Χαρούλα Αλεξίου έκανε χορευτικές κινήσεις και η Τάνια Τσανακλίδου καθισμένη στην καρέκλα, με τσιγάρο και ποτό, έδειχνε να αισθάνεται τις επερχόμενες ερμηνείες. Μεγάλο μέρος του προγράμματος περιείχε τραγούδια με τη συνοδεία κιθάρας της Χαρούλας Αλεξίου και πιάνου και χωρίς τα πολλά μουσικά όργανα μιας ορχήστρας.,

Ξεχωριστές  στιγμές ήταν όταν η Χαρούλα Αλεξίου ερμήνευσε το "Θεός αν είναι" με ιδιαίτερο πάθος , η δεξιοτεχνία του Θωμά Κωνσταντίνου (μέλος του Nouveau Sextet) στο λαούτο και η ερμηνεία της Τάνιας Τσανακλίδου στο "Μαμά γερνάω" με το θεατρικό της στυλ.


Αξίζει να σημειωθεί πως το κοινό χειροκρότησε τις μεγάλες ερμηνεύτριες, με τέτοιο τρόπο, που δεν έδειχνε μόνο τον ενθουσιασμό αλλά το σεβασμό του απέναντί τους. Δεν είναι τελικά τυχαίο πως οι συγκεκριμένες καλλιτέχνιδες βρίσκονται χρόνια στην κορυφή.

 


Φωτογραφίες: Κωνσταντίνα Μακρογιάννη

 

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Το λαϊκό τραγούδι κάθεται απ’ έξω κρυώνει και πονάει και λεφτά δεν έχει να πληρώσει να μπει μέσα.
Θωμάς Γκόρπας

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

14/11/1949 Γεννήθηκε ο τραγουδοποιός Βαγγέλης Γερμανός
14/11/1952 Γεννήθηκε στην Αθήνα η τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη
14/11/1989 Ο Μάνος Χατζιδάκις ίδρυσε την Ορχήστρα των Χρωμάτων