117 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
16.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Μουσικά ρεπορτάζ

Κωνσταντίνα Μακρογιάννη

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ STAGE

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Μακρογιάννη


Ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της νέας γενιάς, ο Γιάννης Κότσιρας, υποδέχτηκε το κοινό του, στον κατάμεστο χώρο "Ρυθμό Stage", σε ένα απολαυστικό πρόγραμμα, με τίτλο " Δύο ώρες Εκτός προγράμματος".

Φυσικά, οι δύο ώρες δεν έφτασαν στον αγαπημένο καλλιτέχνη, καθώς, με την παρότρυνση του κοινού, ξέφυγε λίγο από την προβλεπόμενη ώρα.

Τραγούδια, που σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν εσωστρεφή,  ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους. Ο Γιάννης Κότσιρας, αφού έκανε αναφορά στους τρεις μουσικούς που τον πλαισίωναν, τον Άκη Κατσουπάκη στο πιάνο, τον Βαγγέλη Μαχαίρα στα λαϊκά και παραδοσιακά έγχορδα και τον Κώστα Μιχαλό στην ηλεκτρική κιθάρα, ξεκίνησε το πρόγραμμα του με νέα του τραγούδια, όπως το "Για σένα" και το "Αυτός ο ήλιος", αλλά και δικά του γνωστά όπως το "Ετσι κι αλλιώς", "Εφτά ποτήρια" και η "Πρώτη μας φορά".

Το κοινό είχε την ευκαιρία να αγοράσει νέο cd στην είσοδο της μουσικής σκηνής.

Το πρόγραμμά του συνεχίστηκε με τραγούδια που δημιουργούσαν στον ίδιο αναμνήσεις, όπως το "Και πάλι παιδί" και με μία σειρά τραγουδιών τα οποία είχαν συγγένεια μεταξύ τους, ως προς τις συγχορδίες που είναι γραμμένα, περνώντας από το ένα στο άλλο, με τη σωστή για τη μουσική μετατροπία.
  Χαρακτηριστικό της παρουσίασης των τραγουδιών ήταν ο σχολιασμός τους από τον Γιάννη Κότσιρα, ο οποίος μετέδιδε συναίσθημα και προετοίμαζε τους ακροατές για να τους τοποθετήσει στο νόημα των στίχων και της μουσικής.,
Ξεχωριστή ήταν η στιγμή της ερμηνείας του με πραγματική δύναμη και πάθος, στα "Μπλουζ των Βαλκανίων", ένα τραγούδι που συνήθως ακούγεται στις ζωντανές εμφανίσεις και όχι στο ραδιόφωνο.

Επίσης, μοναδική στιγμή ήταν και η ερμηνεία του σε δύο ρεμπέτικα τραγούδια όπως το "Κάνε λιγάκι υπομονή" και "Όσοι γινούν πρωθυπουργοί", προσθέτοντας και στίχους που καυτηρίαζαν με σαρκαστικό τρόπο τα πολιτικά γεγονότα της εποχής.

  
  
  

Μερικά ακόμη πιο εξωστρεφή τραγούδα που ακούστηκαν ήταν το "Τσιγάρο", "Έλα και κόψε με στα δυο", το "Θαλασσί της Θάλασσας", "Η μπαλάντα του κυρ Μέντιου", "Όλη μου τη ζωή", "Ανάθεμά σε" κ.ά.

Σε γενικές γραμμές ήταν ένα πρόγραμμα που δεν ξέφυγε από την έντεχνη νοοτροπία του Γιάννη Κότσιρα, ο οποίος διατηρεί την ίδια γραμμή επιλογής του καλού τραγουδιού.

Να σημειωθεί, πως ανάμεσα στο κοινό παραβρέθηκε και η νεαρή ερμηνεύτρια Ανδριάννα Μπάμπαλη. Φωτογραφίες: Κωνσταντίνα Μακρογιάννη

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Όταν ψήλωσαν τα σπίτια, χώρισαν κι οι άνθρωποι. Ξεχάσαμε τις ζωές μας. Φλυαρούσαμε μόνο για τις ζωές των άλλων. Πότε σε ρώτησαν «πως νιώθεις;». Μόνο ο γιατρός μου έκανε αυτήν την ερώτηση.
Χάρις Αλεξίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

16/11/1953 Γεννήθηκε η τραγουδίστρια Γλυκερία
16/11/1971 Πέθανε ο ρεμπέτης Στράτος Παγιουμτζής
17/11/1861 Γεννήθηκε ο Σπύρος Σαμάρας, συνθέτης του Ολυμπιακού ύμνου