106 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
14.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Μουσικά ρεπορτάζ

Κωνσταντίνα Μακρογιάννη

«Προς Την Επόμενη Θάλασσα» - δεύτερο μουσικό ταξίδι

Ρεπορτάζ : Κωνσταντίνα Μακρογιάννη

Στη μουσική σκηνή «Ρυθμός Stage», που άνοιξε τις πόρτες του για να φιλοξενήσει ενδιαφέροντα μουσικά δρώμενα, βρέθηκε, το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, ο "Ορφέας".

Έξι  καλλιτέχνες  πάνω στη σκηνή, ο γνωστός από το "Εκείνος + Εκείνος" Νίκος Καλλίνης, ο τραγουδοποιός Πέτρος Συνοδινός,  η Σαββέρια Μαργιολά, ο  Δημήτρης Αιγινήτης στα ντραμς, ο Κωνσταντίνος Νιχωρίτης στο μπάσσο και η νεαρή Μαρία Σαχπατσίδη στα πλήκτρα και στη φωνή, ετοιμάστηκαν για το ταξίδι τους, για δεύτερη μουσική χρονιά, με μικρές αλλαγές στα "εφόδιά" τους.

Γνωστές και καινούργιες μελωδίες μπλέχτηκαν με ροκ ήχους και διασκευές, προσελκύοντας νέους και παλαιότερους, για να  τους αναγκάσει να επεξεργαστούν το στόχο της βραδιάς.

Τραγούδια από τη μουσική ταινία "Το τελευταίο πέρασμα", όπως  "Στο Λιμάνι", "Της φαντασίας το τραίνο", αλλά και το "Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις", γνώριμο πλέον από τη γλυκιά φωνή της Σαββέριας Μαργιολά(από τον τελευταίο δίσκο της «Αλισάχνη»), "Οι μαγικοί καθρέπτες" του Πέτρου Συνοδινού σε στίχους του Γιώργου Πολυμενάκου, το "Είσαι ότι έχω", "Βότκα Πορτοκάλι"(από τον πρώτο δίσκο της Σαββέριας Μαργολά), "Μια πόλη μαγική" κ.ά.,  έδωσαν νόημα στην ποιότητα της βραδιάς και έφερναν πιο κοντά στην έννοια της ψυχαγωγίας.

Ένα πρόγραμμα που κράτησε τρεις ώρες περίπου, αλλά δεν φάνηκε να κουράζει τον ακροατή, καθώς επέμενε και παρότρυνε τους καλλιτέχνες να παραμείνουν στη σκηνή, ώσπου, στο τέλος, σαν ένα μικρό χάπενινγκ, ο ντράμερ Δημήτρης Αιγινήτης και ο Νίκος Καλλίνης πήραν την ηλεκτρική κιθάρα για λίγες ακόμη ροκ μελωδίες.

Αυτό που διακρίνει κανείς είναι, ότι, στο μουσικό σχήμα ο κάθε καλλιτέχνης και μουσικός, ξεχωριστά, αναδεικνύει το δικό του ταλέντο, και, ταυτόχρονα, όλοι μαζί δένουν για να προσφέρουν ένα εξαίρετο αποτέλεσμα.

*Φωτογραφίες : Κωνσταντίνα Μακρογιάννη

 


 

  
  
  
  

 

 


Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Άγγιξα, αγάπησα, έσκαψα, σύναξα θλίψη, γέμισα βοή.
Γιώργος Θέμελης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

14/11/1949 Γεννήθηκε ο τραγουδοποιός Βαγγέλης Γερμανός
14/11/1952 Γεννήθηκε στην Αθήνα η τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη
14/11/1989 Ο Μάνος Χατζιδάκις ίδρυσε την Ορχήστρα των Χρωμάτων

ΤΥΧΑΙΑ TAGS