193 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
23.10.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Τάσος Π. Καραντής

2o Public Digital Festival

Τάσος Π. Καραντής

Πραγματοποίηθηκε την Τετάρτη (1/6/2010) το μεσημέρι, στο καφέ του Public, η συνέντευξη Τύπου για το 2o Public Digital Festival, το μεγαλύτερο, δηλαδή, φεστιβάλ ψηφιακών ταινιών.
Όλοι ήταν εκεί για να μας εξηγήσουν πως μπορεί, ο καθένας, να φτιάξει τη δική του ψηφιακή ταινία από κινητό, κάμερα ή φωτογραφική μηχανή και να δηλώσει τη συμμετοχή του στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.publicdigitalfestival.gr,  ή στα καταστήματα Public. Συγκεκριμένα μίλησε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Δημήτρης Δανίκας, ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Σάκης Ρουβάς κι η Διευθύντρια επικοινωνίας των Public Ανθή Τροκούδη. Ακόμα, παρευρέθηκαν η Ζέτα Μακρυπούλια, η Μαρία Ναυπλιώτου, το συγκρότημα «48 ώρες» κι οι σκηνοθέτες Άγγελη Ανδρικοπούλου και Γεράσιμος Ρήγας.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου κι ο «ΟΡΦΕΑΣ»(www.e-orfeas.gr) είναι ένας από τους χορηγούς επικοινωνίας που το στηρίζουν.
Τα Public διοργανώνουν για δεύτερη φορά το φεστιβάλ ψηφιακών ταινιών Public Digital Festival, δίνοντας την ευκαι
ρία στους ενδιαφερόμενους, να συμμετάσχουν σε ένα μοναδικό καλλιτεχνικό event που συνδυάζει την τεχνολογία με την τέχνη. Το 2nd Public Digital Festival απευθύνεται στο νεανικό και δυναμικό κοινό που χρησιμοποιεί και δημιουργεί με κάθε μορφής ψηφιακή συσκευή (κινητό τηλέφωνο, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ψηφιακή κάμερα), αγαπά την τέχνη του video και την κινούμενη εικόνα. Μέσα από το φεστιβάλ, νέοι και νέες θα έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν με τα αγαπημένα τους μέσα και να προβάλλουν τη δουλειά τους, μέσα από το διαδίκτυο, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η κριτική επιτροπή
Καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ θα είναι για δεύτερη χρονιά ο Δημήτρης Δανίκας, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής θα είναι ο Σάκης Ρουβάς, ενώ ο μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης είναι το κρουασάν Μolto.
Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού απαρτίζεται από αξιόλογα πρόσωπα από το χώρο της υποκριτικής και της μουσικής. Συγκεκριμένα: Αντίνοος Αλμπάνης, Άγγελη  Ανδρικοπούλου, Κώστας Ζήκος, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Μυρτώ Κοντοβά, Έκτορας Λυγίζος, Ζέτα  Μακρυπούλια, Πάνος  Μουζουράκης, Φάνης  Μουρατίδης, Μαργαρίτα Μυτιληναίου, Μαρία Ναυπλιώτη, Χρυσούλα Παπαϊωάννου, Γεράσιμος Ρήγας , Σάκης Ρουβάς, Spyros, 48 ώρες.

Τα βραβεία
Θα δοθούν συνολικά οκτώ βραβεία που αφορούν σε υποτροφίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και δώρα τεχνολογίας. Ανάμεσα σε άλλα, προβλέπεται βραβείο κοινού που θα απονεμηθεί από το κοινό μέσα από διαδικασία on-line ψηφοφορίας και τέλος μεγάλο βραβείο που θα επιλεγεί από το σύνολο των συμμετοχών και θα αφορά την καλύτερη ταινία ανεξαρτήτως κατηγορίας.
Δυο νικητές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να κάνουν το hobby τους επάγγελμα, αφού θα δοθούν δυο υποτροφίες ολοκληρωμένων σπουδών που προσφέρει το τμήμα σκηνοθεσίας της ακαδημίας τέχνης του  ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
Οι υποτροφίες αφορούν σε διετή κύκλο σπουδών με αναγνωρισμένο κρατικό δίπλωμα του Υπουργείου Παιδείας.
Η μια υποτροφία αφορά τη σχολή σκηνοθεσίας και η άλλη  σε οποιαδήποτε ειδικότητα επιλέξει ο νικητής ανάμεσα  στις 97 ειδικότητες που προσφέρει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στους σπουδαστές τους.
Οι θεματικές ενότητες
Οι συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν ταινίες μικρού μήκους βασισμένες στις ακόλουθες θεματικές:

  • Video clip στα μέτρα σου": Οι συμμετέχοντες δημιουργούν τα δικά τους video clip επιλέγοντας το αγαπημένο τους μουσικό κομμάτι ή δημιουργούν την δική τους μουσική & την ντύνουν με εικόνες. 
  • "Κάντο όπως θες": Το εικαστικό θέμα αυτής της κατηγορίας είναι ελεύθερο επιτρέποντας στο συμμετέχοντα να αντλήσει έμπνευση από το αντικείμενο ενδιαφέροντός του.
  • Κοινωνικό μήνυμα “I have to say”: Οι συμμετέχοντες  δημιουργούν  ένα σποτάκι με  κοινωνικό μήνυμα για το περιβάλλον, ειδικές κοινωνικές ομάδες κτλ.
  • Μια εβδομάδα στην πόλη μου - από το κρουασάν Molto: Η καθημερινότητα και οι ιδιαίτερες στιγμές, ο τρόπος που ζούμε στην πόλη μας, γίνονται το θέμα γι αυτή την κατηγορία ταινιών.
  • Funny video: Στην κατηγορία αυτή οι διαγωνιζόμενοι στέλνουν τις πιο αστείες η «περίεργες» στιγμές που απαθανάτισαν με την κάμερα τους.
  • Καλοκαιρινές διακοπές: Στην κατηγορία αυτή  ανήκουν τα βίντεο που θα έχουν γυρίσει στις διακοπές τους, αξιοποιώντας το γεγονός ότι ο διαγωνισμός θα τρέχει κυρίως στην περίοδο του καλοκαιριού.
Κι αν κάποιος δεν διαθέτει κανένα από τα παραπάνω ψηφιακά μέσα ή αυτό που διαθέτει δεν συναντά τους καλλιτεχνικούς του στόχους, μια επίσκεψη στα Public μπορεί να δώσει τη λύση. Από ένα ειδικά διαμορφωμένο σημείο του καταστήματος, ο υποψήφιος μπορεί να ‘δανειστεί’ τον εξοπλισμό και να κάνει "γύρισμα" μέσα στα Public.
Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να αποστέλλουν τις συμμετοχές τους από την 1η Ιουνίου, έως και το τέλος του Σεπτεμβρίου στο www.publicdigitalfestival.gr ή ταχυδρομικά ( περισσότερες λεπτομέρειες στο site).

Το site
Στο www.publicdigitalfestival.gr θα μπορεί κανείς να αναζητήσει όλες τις πληροφορίες για το διαγωνισμό, τους όρους συμμετοχής, τις συμμετοχές των ενδιαφερόμενων και φυσικά τα διαγωνιζόμενα videos.
Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν πολλά happenings και άλλες εκδηλώσεις μιας και απώτερος στόχος αυτής της διοργάνωσης είναι η επικοινωνία και η δυνατότητα έκφρασης. O διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στις 26 Σεπτεμβρίου, ενώ οι ανακοινώσεις των νικητών και οι απονομές θα γίνουν στο τέλος Οκτωβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.publicdigitalfestival.gr.
Το 2ο PUBLIC DIGITAL FESTIVAL έχει σλόγκαν : «Έχει ο καιρός γυρίσματα».  Και αυτό κάνει, μας δίνει τη δυνατότητα να τα αποτυπώσουμε και να εκφραστούμε μέσα από την τεχνολογία. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν όλοι μας τα γυρίσματα!

Φωτογραφίες: NDP - Νικολαρέας, Δασκαλάκης, Πουπουλίδου
Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Ο Έρωτας είναι ο θάνατος.
Μίλτος Σαχτούρης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

23/10/1925 Γεννήθηκε στην Ξάνθη ο συνθέτης Μάνος Χατζιδάκις
24/10/2010 Έφυγε από τη ζωή ανήμερα των γενεθλίων της η τραγουδίστρια του Νέου Κύματος Καίτη Χωματά

ΤΥΧΑΙΑ TAGS