117 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
17.11.2019
Ορφέας | Main Feed

Συνεντεύξεις τύπου

Ειρήνη Κουλούρη

Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στην αίθουσα Fuga του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών έγινε η συνέντευξη τύπου για την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας της Metropolitan Opera (η οποία φέτος διανύει την 128η καλλιτεχνική της περίοδο) με τον Όμιλο Antenna. Πρόκειται για απ΄ευθείας –πλην ελαχίστων- μεταδόσεις οπερών,  οι οποίες θα γίνονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και σε άλλες πέντε πόλεις στη χώρα, καθώς και στην Κύπρο, την τριετία 2011 - 2014.
Το βραβευμένο πρόγραμμα της «The Met: Live in HD» (Hιgh Definition, δηλαδή σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας) θα μεταδοθεί σε 54 χώρες και θα προβληθεί μέσα από 1600 επιλεγμένες αίθουσες σε όλον τον κόσμο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας και της κλασικής μουσικής μιά ξεχωριστή εμπειρία.
Ο κ. Μίνως Κυριακού, πρόεδρος του Ομίλου Antenna είπε: «Ένα γεγονός μεγάλης πολιτιστικής και εκπαιδευτικής σημασίας. Είναι προσωπικό μου όραμα, όνειρο πολλών ετών που σήμερα έγινε πραγματικότητα. Η κίνηση αυτή, της προβολής από την Met  συνδέει τη χώρα μας με τις πιο σύγχρονες και δυναμικές εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο στον τομέα του λυρικού θεάτρου αλλά και γενικώτερα στον χώρο του λεγόμενου «μεγάλου θεάματος. Το πολυβραβευμένο σήμερα αυτό πρόγραμμα, εγκαινιάστηκε το 2006 και γνώρισε εξ αρχής τεράστια απήχηση. Διανύουμε μιά εποχή γενικώτερης έκπτωσης που χαρακτηρίζεται από την απαξίωση του δημόσιου λόγου. Συχνά, δυστυχώς, κυριαρχεί ισοπέδωση και συνολική αμφισβήτηση. Και ενώ κάποιοι επιλέγουν να μένουν στην άκρη, ο Αntenna επιμένει να μπαίνει μπροστά. Ανεβάζει τον πήχυ. Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να κάνουν κτήμα τους μεγάλα αριστουργήματα του λυρικού θεάτρου. Και το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την δυναμική σύμπραξη διασήμων αρχιμουσικών, κορυφαίων σκηνοθετών και λυρικών τραγουδιστών».
Ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών κ. Ιωάννης Μάνος συμπλήρωσε με τη σειρά του: «Σε τούτην την περίοδο που περνάμε, ασφαλώς ο πολιτισμός θα είναι ένα στοιχείο προβληματισμού, ένα στοιχείο ανάπτυξης.  Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σ’ αυτό που ονομάζω «άνοιγμα στον κόσμο». Το Μέγαρο και οι πολιτισμικοί οργανισμοί πρέπει σ΄αυτή τη φάση ειδικά να έχουν μιά εξωστρέφεια, να έχουν μιά δυνατότητα, μέσα από ορισμένες αρχές αμοιβαιότητας σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες να ανοίξουν τις πόρτες στον κόσμο.Και παράλληλα, να δείξουμε ότι η Ελλάδα ακόμα και σ’ αυτή τη δύσκολη φάση έχει την δυνατότητα όχι μόνο να είναι εισαγωγέας αλλά αν είναι δυνατόν και να εξάγει πολιτισμό∙ με πολύ μέτρο, με πολλή λεπτότητα, με πολλή διακριτικότητα, αλλά με επιμονή προς αυτή την κατεύθυνση».
Ο κ. Αλέξανδρος  Μπακατσέλος, Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης πήρε μετά το λόγο λέγοντας: «...αποδεικνύεται έτσι ότι ο πολιτισμός και η μουσική και η τέχνη δεν γνωρίζουν σύνορα. Με τη βοήθεια βέβαια της τεχνολογίας επενδύουν στις νέες γενιές ανοίγοντας καινούριους ορίζοντες στον πολιτισμό εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις».
Στη συνέχεια, μέσω δορυφορικής σύνδεσης, το λόγο πήρε ο Γενικός Διευθυντής της Metropolitan Opera, κύριος Peter Gelb, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνεργασία αυτή η οποία είναι τεράστιας σημασίας για την χώρα μας.


Οι αίθουσες προβολής θα είναι ακόμη οι εξής:
Το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής
Το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
Ο Δημοτικός Κινηματογράφος Καβάλας OSCAR
Το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου
Το Κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ στη Βέροια.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων για τη σεζόν 2011-2012:
•“Anna Bolena” του Donizetti, στις 15 Οκτωβρίου 2011
•«Ντον Τζιοβάνι» του Μότσαρτ, στις 29Οκτωβρίου 2011
•‘Ζίγκφριντ» του Βάγκνερ, στις 5 Νοεμβρίου 2011 (ημερομηνία προβολής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 10 Νοεμβρίου 2011)
•“Satyagraha” του Φιλίπ Γκλας στις 19 Νοεμβρίου 2011
• «Ροντελίντα» του Χαίντελ, στις 3 Δεκεμβρίου 2011
• «Φάουστ»του Γκουνώ, στις 10 Δεκεμβρίου2011
• «Το Μαγεμένο Νησί» (“Enchanted Island” – Παγκόσμια πρεμιέρα), στις 21 Ιανουαρίου 2012
• «Το λυκόφως των Θεών» ( “Gotterdammerung”) του Βάκγνερ στις 11 Φεβρουαρίου 2012
• «Ερνάνι» του Βέρντι, στις 22 Μαρτίου 2012
• «Μανόν» του Μασνέ, στις 7 Απριλίου 2012 (ημερομηία προβολής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 10 Απριλίου 2012)
• «Τραβιάτα» του Βέρντι, στις 20 Απριλίου 2012

Τηλεφωνήστε για πληροφορίες στο 210-6892090 ή επισκεφθείτε το www.metingreece.gr

Φωτογραφίες: Ειρήνη Κουλούρη

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Πάντα θα έχουμε ανάγκη από ουρανό.
Μίλτος Σαχτούρης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

17/11/1861 Γεννήθηκε ο Σπύρος Σαμάρας, συνθέτης του Ολυμπιακού ύμνου
18/11/1985 Πέθανε ο συνθέτης και τραγουδιστής του ρεμπέτικου Δημήτρης Γκόγκος ή Μπαγιαντέρας

ΤΥΧΑΙΑ TAGS