136 αναγνώστες online
Find us on FacebookJoin us on Facebook
sideBarΣαββέρια Μαργιολά - «Αλισάχνη»

ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ «Τι έχω να χάσω»

Τάσος Π. Καραντής
Τάσος Π. Καραντής
Πρώτη Παρουσίαση
ΜΑΡΙΑ ΣΑΧΠΑΣΙΔΗ - «Τι έχω να χάσω»
14.11.2019
Ορφέας | Main Feed
Κείμενο: Τάσος Π. Καραντής, Δώρα Παπαδοπούλου

Τίτλοι τέλους για τον Ορφέα; Όχι.

Εύφωνα και παράφωνα

Ορφέας

Όπως πολλοί καταλάβατε, το άρθρο που δημοσιεύθηκε νωρίτερα σήμερα, με τίτλο «Τίτλοι τέλους για τον Ορφέα» δεν είναι παρά ένα πρωταπριλιάτικο ψέμα, με αφορμή το γνωστό έθιμο της πρώτης ημέρας του μήνα που τώρα διανύουμε. Ο Ορφέας δεν αναστέλλει τη λειτουργία του. Είμαστε ζωντανοί και συνεχίζουμε.
Ωστόσο, τα γραφόμενα στο κείμενο αυτό δεν είναι προϊόν φαντασίας. Την ως τώρα προσφορά και στάση του Ορφέα στο μουσικό τοπίο θα την κρίνουν αντικειμενικά οι άνθρωποι του χώρου και οι αναγνώστες μας και όχι εμείς. Ωστόσο, το ρητό του «αντιΒολταίρου» δυστυχώς υπάρχει. Οι γνώμες όταν εκφράζονται ανοιχτά προκαλούν αντιδράσεις, όχι λόγω τους ουσίας τους αλλά λόγω της ύπαρξής τους και ο Ορφέας έχει πολλές από αυτές.

Κάποιοι αναγνώστες σάστισαν, κάποιος αναγνώστης με το θάρρος της γνώμης του χαρακτήρισε το ψέμα αυτό κακόγουστο. Αν αναστατώσαμε κάποιους τακτικούς μας αναγνώστες, λυπούμαστε και θα επανορθώσουμε. Διαλέξαμε όμως, για το έθιμο της πρωταπριλιάς κάτι που να αφορά εμάς και όχι για παράδειγμα κάποιον καλλιτέχνη ή κάποιο μουσικό γεγονός, θέλοντας να περάσουμε ταυτόχρονα και ένα μήνυμα. Γιατί η μουσική είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη και η αλήθεια της πρέπει να είναι πάντα στο δρόμο μας και να την αναζητούμε.

Ένα μήνυμα λοιπόν που λέει ότι η μουσική δημοσιογραφία που σέβεται τον εαυτό της και τους αναγνώστες της είναι ευρυγώνια και πολύχρωμη. Έχει χώρο για όλους και για όλα. Μεγαλώνει μαζί με εμάς, στον ίδιο κόσμο και όχι σε άλλους πλανήτες. Ακούει μουσική, όπως ο καθένας από εμάς, με τα αυτιά αλλά και την ψυχή. Δεν κλείνεται σε συρματοπλέγματα, ούτε φοράει ταμπέλες. Είναι καταδεκτική στην άλλη άποψη, την οποία και διαρκώς ψάχνει για να προάγει τον πολιτισμένο διάλογο. Είναι τέλος απλή, γιατί απευθύνεται σε όλους.

Δεν ξέρουμε φυσικά πότε θα πέσουν οι τίτλοι τέλους του Ορφέα, ούτε και γιατί. Αυτό κανείς δεν το γνωρίζει, το μέλλον είναι άγραφο χαρτί για όλους. Πάντως σίγουρα όχι για τους λόγους που αναφέραμε στο πρώτο μας κείμενο. Μπορούμε μόνο να διαβεβαιώσουμε τους συνεργάτες μας και όλους όσους μας εμπιστεύονται διαβάζοντας τα άρθρα μας πως θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, προσπαθώντας μέσα από την καλή γραφή, τα ιστορικά στοιχεία και τα επιχειρήματα να προάγουμε την αλήθεια. Αυτή είναι η προσπάθειά μας κι όπου πάει. Η δύναμή μας είναι οι αναγνώστες μας και τα τραγούδια που αγαπήσαμε. Καλό μήνα σε όλους λοιπόν, με την ευχή να βαδίσουμε προς έναν καλύτερο κόσμο όπου τα ψέματα θα διαψεύδουν καθημερινά τον εαυτό τους.

Οι απόψεις και οι σκέψεις των συνεργατών του Ορφέα δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τη γνώμη του περιοδικού.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και η αναδημοσίευση του συνόλου ή μέρους των άρθρων του Ορφέα, χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων του περιοδικού και του συντάκτη και χωρίς ταυτόχρονη αναφορά της επωνυμίας του περιοδικού, του ονοματεπωνύμου του συντάκτη και του ακριβούς συνδέσμου του άρθρου

Σχόλια  

 
+3 #1 Μαιρη Χατζη 02-04-2012 08:02
Πρωταπριλιά ε? Το σκέφτηκα αλλά ωστόσο είχα και μια αμφιβολία μήπως δεν ήταν χρονική σύμπτωση, αν και δεν εύρισκα και κάποιο λόγο που να ευσταθεί.
Καλό μήνα λοιπόν σε όλους σας και καλή συνέχεια :) :) :)
Παράθεση
 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

RSS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ (90d)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

Πιστεύω πως ένας λαός είναι άξιος της μοίρας του όταν, αντί να πάρει με τις πέτρες τα πολιτικά σκουπίδια που αποκαλούν τους ποιητές "λαπάδες και κουραμπιέδες", τους επιβραβεύει με την ψήφο του.
Θανάσης Γκαϊφύλλιας

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / ΑΥΡΙΟ

14/11/1949 Γεννήθηκε ο τραγουδοποιός Βαγγέλης Γερμανός
14/11/1952 Γεννήθηκε στην Αθήνα η τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη
14/11/1989 Ο Μάνος Χατζιδάκις ίδρυσε την Ορχήστρα των Χρωμάτων